elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Paiporta recupera 34.200 euros al 2020

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Paiporta recupera 34.200 euros al 2020
  • El servei gratuït se situa al Centre de Formació Ocupacional. En el Dia dels Drets del Consumidor o Consumidora, l’oficina reparteix bosses al mercat municipal

MÉS FOTOS
L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Paiporta recupera 34.200 euros al 2020 - (foto 2)
L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Paiporta recupera 34.200 euros al 2020 - (foto 3)

Aquest dilluns, 15 de març, se celebra el Dia Mundial dels Drets del Consumidor o Consumidora. Amb motiu d’aquesta data, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Paiporta ha repartit bosses reutlitzables al mercat municipal, per a contribuir a un consum més sostenible. L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i altres membres de l’equip de govern, han assistit a l’entrega d’aquestes bosses entre els consumidors i consumidores del mercat.

En aquesta jornada tan especial, l’OMIC, un servei públic al qual té accés tota la ciutadania de manera gratuïta al Centre de Formació Ocupacional situat al carrer Santa Anna número 35, ha fet balanç de les seues actuacions al 2020. En total, en l’exercici passat, ha recuperat 34.281,29 euros en 203 actuacions relacionades amb reclamacions i mediacions davant d’empreses de prestació de béns i serveis, sempre amb la finalitat de defensar les persones consumidores de la localitat.

Per sectors, el que ha suscitat més intervencions ha sigut el d’empreses de telefonia i telecomunicacions, seguides de transport i agències de viatges, electrodomèstics, pell, textil i calcer, vehicles, banca i finances i assegurances.

Per quantitats, l’OMIC ha recuperat 8.424 euros en reclamacions i mediacions davant d’agències de viatges, 6.376 euros en transports, 6.000 euros en reclamacions a bancs i entitats financeres, 4.859 euros en empreses de telefonia i telecomunicacions, 4.900 euros en assegurances, 850 euros en reparacions de vehicles i 948 en electrodomèstics.

De les actuacions totals de l’OMIC de Paiporta, el 45% s’han resolt favorablement per a la persona reclamant, mentre que el 26% han sigut estimades de manera favorable per a l’entitat que ha rebut la reclamació, el 18% estan encara en tramitació, el 7% han sigut derivades als serveis territorials i l’1% han estat desestimades.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha afirmat que «l’aposta del govern de Paiporta per reforçar serveis públics com aquest és total». La dirigent paiportina ha assenyalat que, de la mateixa manera que és fonamental fomentar el comerç local i de proximitat, «s’han de defensar els drets de les persones consumidores».

La regidora d’Economia, Ocupació i Comerç, Beatriz Jiménez, ha explicat que «volem que la ciutadania de Paiporta utilitze un servei com l’OMIC, que està a la seua disposició i que li pot ajudar a recuperar diners i reclamar serveis no prestats o prestats de manera defectuosa o insuficient». A l’OMIC, ha recordat Jiménez, «li ajudaran de manera gratuïta a reclamar per escrit i amb el suport legal necessari per a defensar-se».

Pujar