24 de febrer de 2020 24/2/20

Alumnat de Paiporta realitza curtmetratges protagonitzats per robots

Alumnat de Paiporta realitza curtmetratges protagonitzats per robots - (foto 1)

  El Col·legi La Inmaculada i l'IES La Senia estan realitzant curtmetratges en els quals els protagonistes són, juntament amb els alumnes, dos robots humanoides. Els dos treballs cinematogràfics formen part del projecte Programa la teua obra Teatre Robòtic. La cinquena edició d'aquest programa cada vegada està més prop de culminar-se. Tots dos projectes educatius van arrancar al novembre i en ells participen els alumnes d'aquests dos centres amb l'ajuda de la Regidoria d'Educació de Paiporta, a més de 24 centres educatius de les províncies de València i Alacant.

  Tots dos centres participen per primera vegada en Programa la teua obra teatre. El projecte del Col·legi La Inmaculada l'estan desenvolupant els alumnes de quart d'ESO de diferents disciplines. El curtmetratge aborda el tema de la igualtat i comença amb l'arribada d'un alumne nou que és un robot i al que tots discriminen per ser diferent. La trama té una finalitat social que reuneix tecnologia, art i cultura.

  Tecnologia, creativitat, art i societat són els quatre pilars sobre els quals s'assenta Programa la teua obra Teatre Robòtic, els objectius del qual són que joves d'entre 12 i 18 anys aprenguen a programar un robot i a fer un ús tecnològic amb finalitats educatives, culturals i de desenvolupament social.

  En l'IES La Senia el projecte l'està capitanejant l'alumnat de quart d'ESO de teatre en anglès a més dels professors de Tecnologia, Biologia i Anglés. El seu curtmetratge gira entorn a l'arribada d'un robot a l'Institut des de l'espai i com troba en el programa Pigmalión, un projecte educatiu de tutoria entre iguals, una solució per als problemes de convivència del seu planeta, Konflictus.

  Un treball més ampli que forma part d'un projecte de centre i que té com a base la igualtat i el respecte. Durant el curs, els alumnes han hagut d'aprendre prèviament a programar el robot que serà un actor més.

  Programa la teua obra és un projecte d'innovació i interdepartamental en el qual, a més del gènere cinematogràfic, els centres que han participat també podien optar a realitzar com a treball final una obra de teatre. La Mostra de curtmetratges i representació d'obres teatrals de Programa la teua obra teatre robòtic està per concretar però serà a la fi de maig.

  Cal destacar que La Fira Aèria i Programa la teua obra Teatre robòtic estan promoguts per la Universitat de València, el CEFIRE, Las Naves, la Universitat Miguel Hernández i El Caleidoscopio.

  A més, en el projecte participen els ajuntaments de Bétera, Benigànim, Massanassa, Montserrat, La Pobla de Farnals, La Pobla de Vallbona, L'Olleria, Paiporta, Puçol, Sedaví i Vilamarxant a València i Banyeres de Mariola, Crevillent, El Campello, Gata de Gorgos, Ibi, Montfort, Mutxamel, Pedreguer, Sant Fulgenci i Sax a Alacant, localitats que des de les seues respectives regidories d'Educació, Cultura i Noves Tecnologies li han donat suport, afermant així el seu compromís per incentivar i fomentar el coneixement cientificotècnic entre els més joves.

  Pujar