elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rampuda Urban Art: el festival d'art urbà d'Oropesa per a Setmana Santa

Rampuda Urban Art: el festival d'art urbà d'Oropesa per a Setmana Santa
  • De l'1 al 4 d'abril es pintaran acolorits murals de fins a 100 metres quadrats

M√ČS FOTOS
Rampuda Urban Art: el festival d'art urbà d'Oropesa per a Setmana Santa - (foto 2)

Oropesa s'ompli d'activitat aquesta Setmana Santa. Demà s'inaugura el Rampuda Urban Art, el primer festival d'art urbà d'Orpesa que reunirà fins al 4 d'abril a diferents artistes del territori valencià per a impregnar de colorit diferents racons del municipi. Tots ells estaran durant quatre jornades en espais com els voltants del barranc de la Rampuda (conegut com el ‘barranquet’), el barri antic i el centre, entre altres, per a plasmar sobre la paret originals i creatius murals amb pintura plàstica i esprai.

L'artista Barbiturikills realitzarà un homenatge a l'horta valenciana amb un toc humorístic en el qual, a més dels seus particulars conills roses, es ‘colaran’ diversitat de fruites i verdures, mentre que Deih i Xelon s'atreviran amb impactants murals amb grandàries de fins a 100 metres quadrats i una impressionant explosió de color.

El factor sorpresa estarà garantit en el cas de la creació que ha preparat l'artista local Maite Benet, que comptarà amb una gamma cromàtica del tot sorprenent. D'altra banda, l'artista David de Llimó optarà per l'ús de la tècnica ‘bombing’ en fins a 15 localitzacions diferents d'Orpesa en les quals no faltarà el seu icònic personatge del ninja.

I per a admirar les creacions de tots aquests artistes en directe, els visitants podran disposar d'un mapa, que estarà disponible en format físic a partir del pròxim dijous en l'Oficina de Turisme de la platja de Concha, l'Ajuntament i el museu, així com de manera virtual, a través d'aquest enllaç: https://sabotagegallery.com/, per a seguir el festival des del mòbil.

“Es tracta d'una ruta artística amb la qual volem promoure l'art urbà perquè veïns i turistes puguen contemplar en primera persona com és el procés artístic d'aquesta mena de creacions tan impactants”, explica el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero. Una iniciativa que continuarà disponible una vegada finalitze aquest festival d'art.

Pujar