Castellano
SETMANA SANTA CASTELLÓ

Viu els encants de l'Oropesa històrica

Viu els encants de l'Oropesa històrica
  • Arrepleguem l'ampli patrimoni històric perquè la descobrisques amb la teua família aquesta Setmana Santa

MÉS FOTOS
Viu els encants de l'Oropesa històrica - (foto 2)
Viu els encants de l'Oropesa històrica - (foto 3)
Viu els encants de l'Oropesa històrica - (foto 4)
Viu els encants de l'Oropesa històrica - (foto 5)

Orpesa és molt més que una destinació de sol i platja. Oropesa és història i patrimoni. Aquest municipi costaner atresora un ampli patrimoni cultural testimoni de la història de la localitat. Sens dubte ofereix un pla apassionant per a aprofitar les vacances de Setmana Santa i Pasqua i fer turisme de proximitat.

La torre guaita, coneguda com la Torre del Rei, que va ser construïda l'any 1413, acull en l'actualitat multitud d'activitats per a públic familiar, com gimcanas i teatralitzacions, a través de les quals els veïns i visitants poden submergir-se en el passat d'Oropesa.Aquest vestigi històric va ser declarat Bé d'Interès Cultural.

La Torre del Rei es complementa amb La Colomera i La Corda, que daten del segle XVI. Situades en un terreny escarpat i envoltades de vegetació autòctona, van ser alçades per a ajudar a la Torre del Rei en la feina de casa de vigilància del litoral.

Un dels encants d'Orpesa és el seu barri antic. La plaça del Pou, l'antiga presó, la plaça de l'Església i la capella de la Verge de la Paciència són només alguns dels tresors que s'amaguen en el cor d'aquest municipi.

Patrimoni per descobrir

El municipi segueix ocupat a recuperar patrimoni per a visitants i veïns, com l'antic hospital, un edifici que el consistori pretén adequar per a convertir-lo en un espai d'exposicions fotogràfiques. També pretén adquirir la torre La Colomera per a la seua conservació i s'estudia integrar també l'accés al niu de metralladores de la Guerra Civil, que es va conservar i va recuperar per a la visita a la torre nord-oest.

També es pretén la rehabilitació del Mes de Conill, una masia valenciana que podràs convertir-se en museu.

Pujar