elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Salva la vida del seu company a Onda seguint les instruccions d'un metge per telèfon

Salva la vida del seu company a Onda seguint les instruccions d'un metge per telèfon
  • El treballador es va colpejar el cap i va patir una aturada cardíaca i va ser reanimat per un company de l'empresa

Un treballador ha aconseguit salvar la vida del seu company després de patir una aturada cardíaca en una empresa d'Onda. Els fets van tenir lloc aquest dilluns al migdia quan es va alertar el CICU que un treballador s'havia desplomat en una fàbrica d'Onda. A l'caure s'havia colpejat al cap i estava inconscient. El CICU va mobilitzar immediatament una unitat de SAMU i una unitat de SVB amb metge d'Atenció Primària.

Fins a l'arribada dels primers serveis sanitaris, un company del treballador li va realitzar el massatge cardíac amb l'ajuda telefònica d'una metge coordinadora del CICU, qui li anava donant les indicacions necessàries.

Un cop al lloc, l'equip sanitari de suport vital bàsic i el metge d'Atenció Primària van prosseguir realitzant la reanimació cardiopulmonar bàsica a l'home per tal de mantenir el seu pols.

En arribar, l'equip mèdic del SAMU va continuar amb la reanimació cardiopulmonar avançada i altres tècniques d'estabilització. Així fins que van aconseguir revertir la parada cardiorespiratòria en l'home, que també presentava traumatisme cranioencefàlic pel cop sofert al cap.

Posteriorment, el treballador, de 42 anys d'edat, va ser traslladat en l'ambulància del SAMU a l'hospital General Universitari de Castelló, on està ingressat amb pronòstic reservat.

Pujar