9 d’abril de 2020 9/4/20

El PSOE d’Onda proposa una bateria de mesures econòmiques i socials per a fer front a la crisi sanitària

El PSOE d’Onda proposa una bateria de mesures econòmiques i socials per a fer front a la crisi sanitària - (foto 1)
  • El portaveu municipal socialista, Ximo Huguet, considera que les mesures anunciades per Ballester són “totalment insuficients”

El portaveu municipal del PSPV-PSOE a Onda, Ximo Huguet, considera que les mesures anunciades per l'alcaldessa del Partit Popular, Carmina Ballester, davant l'emergència sanitària del Covid-19 són “totalment insuficients” i insta a l'equip de govern a tindre en compte al col·lectiu més vulnerable “al qual sembla haver oblidat”.

Davant esta situació, Huguet proposa ampliar el servei de Menjar a Casa per a les persones majors d'Onda; reforçar els programes de menjador social per a les famílies amb xiquets i xiquetes en risc d'exclusió; incrementar la teleassistència; i ampliar el Servei d'Assistència Domiciliària (SAD) a les persones majors o dependents.

Així mateix, el Grup Municipal Socialista considera “imprescindible” que, des de l'àrea de Serveis Socials de l'ajuntament, “es reforce l'atenció a persones sense sostre, així com duplicar les partides econòmiques, utilitzant el superàvit com a complement, dirigides a emergència social, especialment les que fan referència a ajudes a famílies i d'emergència”.

Una altra mesura que proposa el PSPV-PSOE d'Onda és ampliar les subvencions a les associacions que fan tasques socials com Càritas, Quisqueya o Creu Roja.

Ajudes per a les despeses fixes

El Grup Municipal Socialista d'Onda també insta a incentivar ajudes per al pagament del lloguer, hipoteques i altres despeses fixes a autònoms i treballadors que acrediten que els seus ingressos han sigut reduïts en un 75% de la nòmina a causa de l'Estat d'Alarma, o bé en una facturació es va reduir en un 75% de mitjana en els últims sis mesos.

Huguet considera que davant esta situació també cal promocionar el comerç local, “com una part vital de la ciutat”, amb campanyes institucionals, “recolzades en recursos econòmics i tècnics per l'ajuntament”.

Finalment, altres mesures “oblidades per Ballester i que també cal aplicar” són: ampliar les partides econòmiques relacionades amb la promoció econòmica per a crear un pla de xoc contra l'atur i convocar les beques de postgraduats per a oferir un primer treball als joves d'Onda que han acabat la carrera.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar