4 de desembre de 2020 4/12/20

Els onders honren al Santíssim Salvador, en una processó plena de fervor i tradició

Els onders honren al Santíssim Salvador, en una processó plena de fervor i tradició   - (foto 1)
  • El primer diumenge de la Fira d'Onda també ha comptat amb activitats musicals, culturals i esportives

MÉS FOTOS
Els onders honren al Santíssim Salvador, en una processó plena de fervor i tradició   - (foto 2)
Els onders honren al Santíssim Salvador, en una processó plena de fervor i tradició   - (foto 3)
Els onders honren al Santíssim Salvador, en una processó plena de fervor i tradició   - (foto 4)
Els onders honren al Santíssim Salvador, en una processó plena de fervor i tradició   - (foto 5)
Els onders honren al Santíssim Salvador, en una processó plena de fervor i tradició   - (foto 6)

Els veïns d'Onda han viscut aquesta nit la tradicional processó en honor al Santíssim Salvador, en una jornada tradicional i de fervor, en la quals els veïns han demostrat una vegada més la devoció cap al seu patró. L'acte festiu va comptar amb la presència de la Reina i la Dama de la Fira d'Onda, la reina infantil i la seva cort d'honor, les autoritats i el Consell de Festes, a més de milers d'onders que van abrigallar al patró.

El diumenge ha arrancat a les 11.30 hores en l'Església de l'Assumpció amb la missa solemne en honor al Santíssim Salvador, amb la participació de l'Arxiconfraria dels Sants Patrons de la ciutat d'Alzira i el Cor Parroquial de l'Assumpció. A partir de les 20.00 hores s'ha viscut una multitudinària i emotiva processó, que ha finalitzat en el Raval de Sant Josep, on els assistents han cantat amb orgull l'himne del Santíssim Salvador. A continuació, han pogut gaudir dels focs artificials llançats des del castell.

La cultura, l'esport i la música també han sigut protagonistes en aquest primer diumenge de les festes d'Onda, atès que a la vesprada, l'auditori d'Onda ha acollit el concert de la Banda Simfònica i Cor de la Unió Musical Santa Cecília. A més, en el Centre d'Ocupació i Cultura s'ha obert l'oficina temporal de correus de la XXIII Exfilnucol, organitzat pel Centre Filatèlic, Numismàtic i de Col·leccionisme Ibn al-Abbar d'Onda i, a la vesprada, en el camp de la Serratella, la reina de la Fira, Paula Roldán, ha realitzat el servei d'honor abans de disputar-se el partit CD Onda A-CD Castelló SAD B.

Els encarregats de tancar la programació cultural del diumenge han tingut nom propi. En el Teatre Mònaco, el valencià Vicente Seguí, ha actuat junt amb l'orquestra simfònica de la Societat Artístico-Musical Vila d'Onda (SAMVO), rendint tribut a Nino Bravo. Finalment, els onders han passat una nit de rialles en el pavelló Víctor Cabedo, amb els monòlegs de Enrique San Francisco i Raúl Fervé. Tots dos espectacles han donat començament a partir de les 23.00 hores i tenien entrada gratuïta.

L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha destacat que la participació dels veïns en tots els actes i el bon ambient han caracteritzat les celebracions d'aquest cap de setmana. "Excepte per alguns moments de pluja, que no es poden controlar, tot ha anat segons el previst i esperem que continue així fins que finalitzen les festes", ha conclòs l'alcalde.

Programació dilluns 24
11.00 h Cercavila infantil amb la participació de la Reina Infantil i la seua Cort d'Honor, col·legis, la Banda Jove de la Unió Musical Santa Cecília i associacions. A tots els participants els entregaran un regal per part de l'associació DISADI.

L'eixida es realitzarà des del carrer de Cervantes i recorrerà els carrers Ecce Homo, Pla, Raval de Sant Josep, Rei en Jaume, Sant Roc, Sant Miquel, Salvador Barri i Sant Bernat, i finalitzarà a la plaça d'Espanya, on s'entregaran els obsequis patrocinats per la Caixa Rural Nostra Sra. de l'Esperança.
A continuació, i a la mateixa plaça, gran festa infantil amb Xarxa Teatre i el seu espectacle El senyor Tornavís (XV Festival de Teatre i Animació Infantil).

12.00 h A la plaça d'Espanya, obertura del Casal de la Tapa.

13.00 h Al Recinte Multiusos, Paelles.

16.30 h Al trinquet municipal, pilota valenciana, en la modalitat escala i corda, partida de professionals. A continuació, lliurament de trofeus.

17.00 h Al carrer de Sant Elies, orquestra Roxy, organitzada per la penya Dapalmo.

17.30 h Al carrer de l'Historiador Bernardo Mundina, orquesta Alabama, organitzada per la penya Sparmats.

18.30 h A la plaça de l'església, ofrena de flors a la patrona del poble, Nostra Sra. de l'Esperança, amb l'assistència de la Reina i la Dama de la Fira 2016, Reina Infantil i Cort d'Honor, Consell de Festes, autoritats i la participació de les penyes i de tot el poble en general. Eixida des del Pla.

19.15 h A la plaça d'Espanya, teatre infantil El geperut de Notre Dame, de la companyia Amimic Teatre (XV Festival de Teatre i Animació Infantil).

19.30 h A l'església de l'Assumpció, missa solemne concelebrada en honor de la Nostra Sra. de l'Esperança, patrona de la vila. Cantarà el Cor Parroquial de l'Assumpció.

21.30 h A l'aparcament Ibn al-Abbar, al costat del pavelló Víctor Cabedo Carda, sopar de Fira amb degustació de tombet de bou.

23.00 h Al pavelló Víctor Cabedo Carda, actuació de l'Onda Big Band, amb la col·laboració d'Angy Fernández.

01.00 h Al pavelló Víctor Cabedo Carda, festa organitzada per la penya Estasis (V aniversari) amb l'actuació de Meganimals discjòqueis.

Pujar