elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda signa un conveni amb Cocemfe per a fomentar la igualtat de les persones amb discapacitat

Onda signa un conveni amb Cocemfe per a fomentar la igualtat de les persones amb discapacitat

    L'Ajuntament d'Onda ha signat un conveni amb la Federació Provincial de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica COCEMFE Castelló per a fomentar l'autonomia i la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat, física i orgànica, la seua integració en la societat, així com la realització d'activitats i programes dirigits al foment de l'activitat física i l'esport. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha rubricat l'acord amb Josefina Mora, representant de l'entitat, en una trobada en el qual van estar acompanyats per la tinent d'alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella. Huguet ha destacat que “aquest conveni és la primera vegada que se signa en la nostra localitat,  mostra de l'aposta d'aquest consistori per la igualtat d'oportunitats per a totes les persones i per la inclusió total. A través de convenis com aquest, intentem facilitar que entitats com Cocemfe puguen realitzar activitats en aquest sentit”.

    Gràcies a aquest acord, Cocemfe rebrà 2.000 euros amb caràcter de subvenció, per al finançament d'aquests serveis, programes i activitats relacionades a fi del conveni. Per part seua, la federació es compromet a col·laborar amb l'Ajuntament en la prestació dels serveis propis al col·lectiu objecte d'actuació per a aquelles persones derivades pels Serveis Socials municipals, utilitzant els programes i centres de què disposa la Federació, així com a destinar l'ajuda aprovada al finançament, entre altres, a activitats dirigides a afavorir la integració social de persones amb discapacitat física i orgànica i a realitzar el material necessari per a realitzar les activitats i serveis relacionats amb la visibilització de les necessitats de les persones amb discapacitat.

    A més, Cocemfe coordinarà els seus programes, activitats i serveis amb els serveis socials municipals, “amb el que podrem mantindre una col·laboració estreta en el desenvolupament de les activitats de totes dues institucions. En definitiva, es tracta d'un acord per a les dues parts, ja que és un treball que pot beneficiar a diverses persones en la nostra localitat i ens farà millors com a societat, ja que facilitarem la inclusió de les persones amb qualsevol discapacitat”, ha explicat Huguet.

    Pujar