elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda licita per 740.000 euros el projecte per a desdoblar l'avinguda Montanejos

Onda licita per 740.000 euros el projecte per a desdoblar l'avinguda Montanejos

    L'Ajuntament d'Onda ha licitat per 740.000 euros el projecte per a desdoblar l'avinguda Montanejos, que també contempla una canalització de la Rasa Sala i la creació d'una part del carril bici urbà. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet explica que “el departament d'Urbanisme, que dirigeix la regidora Marta Piquer, obri així el concurs públic per a aquelles empreses que vulguen optar a l'adjudicació de les obres d'un dels projectes més destacats de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). Serà una infraestructura molt important per a la localitat, ja que permetrà millorar la circulació en la zona i minimitzar el trànsit rodat per dins de la ciutat fent que siga una mobilitat més sostenible, però, a més, resoldrà la problemàtica que es produeix amb les avingudes d'aigua a la Rasa Sala per a canalitzar-la i minimitzar les inundacions”.

    Així mateix, l’alcalde ha explicat que aquesta seria una de les primeres actuacions d'una futura Ronda Nord, que és una de les reivindicacions històriques de la localitat i que s'hauria d'executar en el futur. “A més, estem en converses amb la Conselleria per a donar eixida a aquesta circumval·lació amb la carretera de Tales i descongestionar l'avinguda País Valencià” ha comentat l'alcalde, qui ha destacat que “desdoblar l'avinguda Montanejos i les actuacions relacionades amb això estaran subvencionats amb els Fons Feder de la Unió Europea gràcies a l’EDUSI que desenvolupem al principi de la legislatura i que suposarà una inversió de 5 milions d'euros en la transformació d'Onda. Estem molt satisfets perquè vam demostrar que amb aquestes inversions tenim una manera de fer Europa i una manera de fer Onda, més sostenible mediambientalment i una ciutat més integradora socialment”.

    Gràcies a aquesta actuació també se solucionarà una qüestió que es ve produint actualment a  la Rasa Sala i que permetrà evitar futurs problemes amb les pluges torrencials que es puguen originar en aquesta zona i millorar la canalització de les aigües pluvials. “Quan vénen grans avingudes d'aigua aquest punt es converteix en conflictiu i amb aquesta canalització podrem desviar-la al tanc de control de tempestes que tenim a l'avinguda Serra d’Espadà i que té bastant capacitat per a suportar aquestes avingudes i donar solució a un problema històric a la nostra ciutat”, ha comentat Huguet. Finalment, l'alcalde ha indicat que “aquest desdoblament inclourà la construcció d'un carril bici, que s'unirà amb el que ja existeix cap al Salvador, que es va fer a l'inici de legislatura, i el de l'avinguda Serra d’Espadà, i que es finançarà també amb Fons Feder, en les circumval·lacions de la localitat”.

    Pujar