2 de desembre de 2020 2/12/20

Onda celebra el primer Dissabte de Fira

Onda celebra el primer Dissabte de Fira - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Onda celebra el primer Dissabte de Fira - (foto 2)
  Onda celebra el primer Dissabte de Fira - (foto 3)
  Onda celebra el primer Dissabte de Fira - (foto 4)
  Onda celebra el primer Dissabte de Fira - (foto 5)
  Onda celebra el primer Dissabte de Fira - (foto 6)
  Onda celebra el primer Dissabte de Fira - (foto 7)
  Onda celebra el primer Dissabte de Fira - (foto 8)
  Onda celebra el primer Dissabte de Fira - (foto 9)

  Onda encara el primer cap de setmana de les seues festes patronals dedicades al Santíssim Salvador, la Mare de Déu de l'Esperança i Sant Roc. La Fira d'Onda ha acollit multitud d'actes en este primer dissabte on les exhibicions taurines i en especial els encierros, s'han convertit en el centre d'atenció de veïns i visitants.

  Com va sent habitual en estos dos últims anys, els bous de Fernando Machancoses van tornar a donar inici a la setmana taurina de la Fira d'Onda amb el peculiar encierro-desencierro. Corredors de diferents comunitats d'Espanya es van acostar este matí a la nostra població a disfrutar del que van ser dos carreres ràpides i netes, en les que no cal destacar cap contratemps. Els corredors van disfrutar del bon comportament dels astats i es van veure boniques carreres. Al finalitzar, s'ha procedit a la tradicional solta de vaquetes de Fernando Machancoses.

  El temps ha respectat la festa i, a partir de les 13.00 hores, la música, la participació i el bon ambient han sigut els elements destacats de la Cercavila de Fira, que ha inclòs l'ofrena de flors als patrons de la Vila. La Banda de la Unió Musical ha acompanyat les reines de les Festes, Paula Roldán i Claudia García, abrigades pels seus talls d'honor, el Consell de Festes, la corporació municipal, les penyes i més de 30 xarangues que han animat la festa.

  A la vesprada, l'amenaça de la pluja ha acompanyat la celebració dels actes taurins, els protagonistes de la qual han sigut els dos bous braus de la ramaderia gaditana Torrestrella, patrocinats pel Consell de Festes. El primer astat, de nom Leído amb el núm. 20, G-1 i pèl saboner, ha eixit del carreró del Raval de Sant Josep davall el cel encapotat i davant de milers d'aficionats als carrers del recinte de cadafals. El segon Torrestrella, Chivito, amb el núm. 32, G-1 i pèl cendrós clar, ha eixit igualment del Raval, però en esta ocasió acompanyat ja d'una fina pluja intermitent. No obstant això, la resta de la jornada taurina s'ha desenvolupat sense incidents fins ben entrada la vesprada a pesar de les precipitacions, amb el bou de Jandilla, Malabarista, patrocinat per la penya Ti-K; i completava la terna taurina l'exhibició de caps de la ramaderia de Fernando Machancoses.

  A la nit, la música va prendre el relleu de la festa amb l'esperat concert de La Raíz en el pavelló Víctor Cabedo Carda. Va obrir la nit el ritme de Pugnator, grup guanyador del Certamen Rock En Vivo Rellamp d'Onda, a què va seguir la rumba de la Plana de La Ranamanca, que repetien la seua actuació del passat any en Onda, en esta ocasió com a antesala a l'esperat grup La Raíz. Els Auxili i els dj's Mash Masters, a ritme de rumba, ska, reggae, música llatina i jamaicana van fer ballar a tots els assistents fins a l'alba.

  Demà diumenge, Onda es vesteix de gala per a celebrar al matí, en l'església de l'Assumpció, la missa solemne en honor al Santíssim Salvador i a la vesprada, serà el torn de la processó del diumenge de Fira, quan els ciutadans es donen cita en la plaça de la Raval per a cantar a l'uníson l'himne al Santíssim Salvador.

  Pujar