elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda celebra el 150 aniversari de la seua Fira

Onda celebra el 150 aniversari de la seua Fira
  • El cartell taurí d'enguany ho obrirà la ramaderia Fills de Clestino Cuadri

  • Viva Suècia, Seguretat Social i Rosendo en concert en la Fira d'Onda

MÉS FOTOS
Onda celebra el 150 aniversari de la seua Fira - (foto 2)
Onda celebra el 150 aniversari de la seua Fira - (foto 3)

La nova edició de la Fira d'Onda ja calfa motors. Divendres que ve 19 d'octubre donaran inici nou dies de festa que culminaran el 28 d'octubre amb magnificència. Les afortunades de viure en gran aquest 150 aniversari de la Fira són Anna Peña i Carmen Fabregat, els qui ostenten el càrrec de Reina de la Fira 2018 i Reina Infantil de la Fira 2018 respectivament.

La programació, elaborada per l'Ajuntament, per a enguany aquesta dissenyada per a tots els públics, i té com a protagonistes a la música i a les programacions taurines. Però a més, al llarg dels dies se celebraran pascalles infantils, s'habilitarà una fira d'atraccions i tindrà lloc la tradicional ofrena de flors a la patrona del poble, La nostra Senyora de l'Esperança, entre altres activitats.

Tres dies de música en directe

Un dels plats forts de les festes d'enguany són les actuacions musicals en directe. Tot aquell que s'acoste fins a la població de la Plana Baixa podrà gaudir de concerts d'alt nivell, per als quals s'ha tingut en compte el panorama musical actual.

El dissabte 20 d'octubre serà la primera nit de concerts i tindrà com convidats al grup Visca Suècia i a la Casa Blava. En la part de DJs els assistents gaudiran de DJ SET amb Guille Milkyway al capdavant, i de l'artista valenciana Llei DJ.

Aqueixa mateixa setmana, però el divendres 26, se celebrarà una nit temàtica de concerts amb grups dels anys 80. Serà una nit remember en la qual actuaran Seguretat Social, Regirar, Nacha Pop i OBK.

Finalment, Onda acollirà el dissabte 27 d'octubre la música de Rosendo qui en la seua gira de comiat dels escenaris farà una parada en la Fira 2018, posant el punt i final als concerts oficials.

Cartell taurí

D'altra banda, durant la celebració de les festes tindran lloc els tradicionals tancaments i exhibicions, distribuïts en els diferents dies de la Fira. Els encarregats d'obrir la programació taurina seran dos tancaments de Germán Vidal, dissabte que ve 20 d'octubre a primera hora del matí (08.00h), seguit de la solta de vaquilles de Miguel Parell.

El regidor de festes, Asensio Blaya, ha assegurat que en aquest 150 aniversari es compta amb "un cartell de grandíssim prestigi" en el participaran un total de 26 bous braus, i amb el qual "segur es va a atraure a una gran quantitat d'afeccionats a la nostra localitat, amb l'impacte econòmic que açò va a significar per als comerços i negocis de la ciutat".

Entre els actes taurins més destacats per a enguany, es troben l'exhibició dels dos exemplars de ramaderia Fills de Celestino Cuadri el dissabte, i els tancaments de la ramaderia El Pilar i Adolfo Martín, que tindran lloc dimecres i dissabte respectivament.

Al llarg dels 9 dies de festa se celebraran diferents actes relacionats amb el món del bou, com per exemple, el bou embolado la nit del dimarts, dimecres i dissabte, o l'exhibició de dos bous braus patrocinats per la penya Tu-K i un altre de la penya Retalle el dimarts 23 a la vesprada.

Per a l'elaboració del cartell l'Ajuntament d'Onda ha treballat conjuntament amb la Junta de Festes. L'objectiu no ha sigut un altre que "fer un programa de festes de qualitat i per a tot els públics".

Pots consultar el programa de festes complete ací

Dispositiu de seguretat

L'Ajuntament d'Onda ha elaborat un dispositiu de seguretat especial per als dies de festa, amb la finalitat d'evitar incidents. Sota aquesta premissa s'ha decidit destinar per a la celebració de la Fira a prop de 400 serveis de Policia Local, els quals seran distribuïts per diferents punts de la localitat.

A més, aquest desplegament de seguretat es reforçarà en els dies de major nombre d'esdeveniments. Amb la col·laboració de la Policia Autonòmica, la Guàrdia Civil i els membres de Protecció Civil d'Onda, els dies de tancament s'augmentarà el treball policial, fins a un total de 24 efectius, per a coordinar l'operatiu.

En aquesta mateixa línia, s'habilitaran controls d'accés als festejos taurins per a així evitar que menors i persones que no reunisquen les condicions participen en els mateixos. Finalment, pel que fa a l'assistència sanitària el consistori acollirà un any més la infermeria, i a més s'habilitarà un 'hospital de campanya' amb metge en la Calle Cervantes. A açò, cal sumar la presència de diverses ambulàncies situades al llarg del recorregut dels tancaments.

 

Pujar