elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les obres de l'aula de lampisteria del centre d'ocupació Monteblanco d'Onda avancen a bon ritme

Les obres de l'aula de lampisteria del centre d'ocupació Monteblanco d'Onda avancen a bon ritme

    Les obres per a habilitar una aula de lampisteria al Centre de Formació per a l'Ocupació Monteblanco de l'Ajuntament d'Onda avancen a un bon ritme i complint amb els terminis previstos. Aquests treballs, en els quals ja es pot observar l'estructura de la nova zona lectiva, permetran diversificar l'oferta de cursos en futures edicions i poder oferir les titulacions homologades per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Aquestes obres s'estan podent executar amb els Fons Feder de la Unió Europea que es van aconseguir gràcies a l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha indicat que “el departament de Dinamització Econòmica, que dirigeix el tinent d'alcalde Ángel Badenas, ha iniciat aquestes obres per a dotar a les instal·lacions d'una aula de lampisteria i així poder ampliar els cursos que ja es realitzen al centre. És una acció que ofereix benefici als col·lectius més vulnerables, a fi de promoure la inserció laboral i social, tal com recull l'EDUSI”.

    L'alcalde explica que “tenim una altra forma de fer Europa i una altra forma de fer Onda, ja que aquests projectes no solament seran canvis estructurals en infraestructures importants, si no que han d'anar acompanyats de contingut. Cada euro que invertim ha d'optimitzar-se al màxim en tots els sentits, en l'econòmic, en l'ecològic i en el social”. Cal recordar que, en el mateix centre s'ha remodelat també l'antiga cuina, ja que Onda va realitzar durant l'any passat una formació amb certificat de professionalitat per a formar persones en serveis de cafeteria, restaurant i bar en dos mòduls, ateses les necessitats que els empresaris del sector van traslladar al consistori a través de l'associació Hosturionda. En aquest Taller d'ocupació l'equip docent va proposar una sèrie de millores en les instal·lacions per a no haver de dur a terme l'homologació d'aules externes i poder desenvolupar tota la formació al mateix Centre de Formació per a l'Ocupació Monteblanco i el consistori les ha dutes a terme per a poder oferir una altra titulació homologada.

    Huguet conclou dient que “sabem que les competències en ocupació no són de l'Ajuntament, però posarem tota la nostra obstinació i gestió per a oferir oportunitats per a tots els onders. Però no ens conformem amb això i continuarem conjuminant esforços entre administracions per a continuar millorant aquesta situació”.

    Pujar