elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les infermeres escolars d'Onda porten més d'un mes fora de les aules

Les infermeres escolars d'Onda porten més d'un mes fora de les aules
  • L'Ajuntament contínua esperant una resposta d'Educació perquè es reprenga el servei que sí que es presta a Castelló, Benicàssim i Segorbe

Les infermeres escolars d'Onda segueixen a l'espera de la decisió que adopte Educació per a poder tornar als centres a impartir els seus programes de formació i prevenció en salut.

Fa ja un mes des que l'Ajuntament d'Onda va denunciar que la Direcció Territorial d'Educació donava l'ordre de tirar dels centres educatius a les infermeres escolars, i després de la reunió mantinguda entre l'alcaldessa, Carmina Ballester, i el responsable d'Educació a Castelló, Alfred Remolar, “encara no ens han comunicat cap solució”, explica la portaveu del govern local, Elena Albalat.

Albalat apunta que “després de la reunió enviem una carta al director territorial d'Educació perquè ens comunicara una solució perquè les infermeres escolars tornaren als col·legis però solo ens van contestar que estaven estudiant les condicions”.

A les declaracions del conseller d'Educació, Vicent Marzà, que assegurava que el lloc més segur per a les infermeres són els centres de salut, la portaveu de l'Ajuntament d'Onda assegura que “ens sembla lògic que si a les infermeres els paga l'ajuntament, estiguen en els col·legis fent el seu treball”.

Onda, que té tres infermeres per als sis col·legis, està disposada a intentar arribar a cobrir amb una infermera cada centre si així ho exigira Educació com a condició indispensable perquè es poguera prestar un servei que està en marxa en altres municipis de la província com Castelló, Benicàssim i Segorbe.

Mancant la decisió que adopte la Direcció Territorial, les infermeres segueixen teletrabajando i impartint els seus programes de formació i prevenció.

Pujar