elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La cultura es viu a Onda: teatre, música i molt humor marquen el calendari dels pròxims mesos

La cultura es viu a Onda: teatre, música i molt humor marquen el calendari dels pròxims mesos
  • Artistes de la talla de María León, Antonia Sant Joan o José Luis Perales, visitaran la localitat en els pròxims mesos

MÉS FOTOS
La cultura es viu a Onda: teatre, música i molt humor marquen el calendari dels pròxims mesos - (foto 2)
La cultura es viu a Onda: teatre, música i molt humor marquen el calendari dels pròxims mesos - (foto 3)
La cultura es viu a Onda: teatre, música i molt humor marquen el calendari dels pròxims mesos - (foto 4)
La cultura es viu a Onda: teatre, música i molt humor marquen el calendari dels pròxims mesos - (foto 5)

El teatre, l'humor i els concerts copen l'oferta cultural dels pròxims mesos en la localitat castellonenca d'Onda. Artistes de talla de María León, Antonia Sant Joan o José Luis Perales faran parada pròximament en els seus escenaris per a oferir a locals i visitants diferents propostes amb les quals gaudir del temps lliure en clau cultural.

“Estem treballant per convertir Onda en capital cultural de la província, portant el millor teatre, el millor humor, les millors exposicions i els millors concerts” assenyala l'alcaldessa Carmina Ballester, qui al costat de la responsable de Cultura, María Padres, esperen que la nou programació tinga gran acceptació entre el públic assistent.

El Teatre Mònaco serà el gran escenari per a gran part les pròximes cites, que arranquen aquest mateix dissabte amb la xarrada amb l'escriptor Blue Jeans, però també ho seran llocs com la Casa de la Cultura, el Recinte Multiusos, o la Casola.

Oferta Teatral

L'oferta teatral a Onda tindrà dues grans cites, totes dues amb actors de primer nivell sobre les taules del Teatre Mònaco. La primera serà el 14 de març de la mà d'Antonia Sant Joan i la segona el 18 d'abril al costat de María León.

“La meua lluita”, és la proposta amb la qual s'inaugurarà la programació teatral d'Onda. Una divertidíssima obra dirigida per la mateixa Antonia Sant Joan i amb textos de Félix Sabroso, Arthur Kopit i Pedro Almodóvar, entre altres. La cita serà el dissabte 14 de març a les 22.30 hores en el Teatre Mònaco.

Tot aquell que s'anime a acudir al teatre, podrà veure a l'actriu en la pell de 15 personatges totalment dispars: una excèntrica vídua amant dels ocells, una surrealista top model, una dona maquiavèl·lica i desconcertant que mata a la seua germana bessona, una presentadora de televisió sense escrúpols, una graciosíssima cambrera dotada d'una memòria descomunal, entre altres registres.

Poc més d'un mes després, les taules del Mònaco reben a María León Críspulo Cabezas, Mari Paz Sayago, Lluïa Espín i Diego Garrido, amb l'obra ‘La Passió d'Erma’. Una proposta en la qual l'elenc presenta una adaptació contemporània de l'obra de Federico García Lorca, en la qual es tracten els conflictes entre desig i moralitat, maternitat i mort, gènere i poder des de la visió contemporània. La cita tindrà lloc el 18 d'abril a les 22.30 hores.

Oferta humorística

Les riallades ompliran el pati de butaques de l'emblemàtic teatre d'Onda des d'aquest mes de febrer i fins a principis de maig, gràcies als espectacles de sis grans còmics del nostre país.

El primer a estrenar-se serà el cantant i ara còmic, El Sevilla, qui des de 2015 ha estrenat 3 monòlegs guanyant-se el favor de la crítica amb més de 40 actuacions a la seua esquena. Ho podran veure el 21 de febrer a les 22.30 hores amb el seu xou la vida és rock and roll.

Després d'ell, l'humor sense filtres de Valeria Ros interactuarà amb el públic el 27 de març a les 22.30 hores. Ho farà amb un espectacle on riurà d'ella mateixa a través d'anècdotes sobre viatges, fer-se major o fins i tot sobre el que implica ser dona i còmica en plena expansió del moviment feminista.

El mes d'abril per part seua, el to humorístic serà a càrrec de ‘Tres calaveres Buides’ representades per Marron, Juan i Damián del popular programa de televisió El Formiguer. Nous monòlegs, projeccions i sketches en viu oferiran una nit amb el seu millor material còmic, que es podrà gaudir el 24 d'abril a les 22.30 hores.

Finalment, la programació humorística la tancarà el 8 de maig a la mateixa hora Jandro amb un xou en el qual es combinaran la màgia, l'humor i el format musical.

Per als més xicotets

Pensant en els més xicotets, l'Ajuntament d'Onda també ha preparat una programació especial per a ells basada en els clàssics de la literatura però portats al teatre.
Entre les propostes, trobem El Quixot de la Manxa (16 de febrer), Detectius en Acció (15 de març), El Flautista d’*Hamelin (22 de març), Caputxeta diu basta (19 d'abril), i Peter Pan la Batalla Final (3 de maig).

A més, Onda acostarà al Teatre Mònaco la Gira internacional de Cantajuego, “T'estenc la meua mà”, un muntatge especial basat en la solidaritat, l'amistat, el treball en equip i l'empatia. Serà el 7 de març en dos passes, el primer a les 16.30 i el següent a les 19 hores.

Oferta musical

Com a colofó a aquesta amplia programació, el mític cantautor José Luis Perales actuarà a Onda el pròxim 27 de juny dins de la gira internacional amb la qual s'acomiada dels escenaris. El concert tindrà lloc en el Recinte Multiusos i les entrades ja estan a la venda.

Pujar