elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cerdà (PSPV-PSOE) exigeix a l’equip de Govern del PP que rebaixe la taxa del fem als negocis afectats per la pandèmia

Cerdà (PSPV-PSOE) exigeix a l’equip de Govern del PP que rebaixe la taxa del fem als negocis afectats per la pandèmia
  • La regidora socialista explica que “el grup socialista ha reiterat la sol·licitud presentada en març, però el PP no ha fet res i ha respost amb evasives”

La regidora del PSPV–PSOE d’Onda, Silvia Cerdà, exigeix a l’equip de govern del PP que “rebaixe al màxim la taxa de recollida, tractament i eliminació de residus sòlids urbans a aquells locals que s’han vist afectats per la pandèmia”. El Grup Municipal Socialista va presentar la sol·licitud el passat mes de març i l’ha reiterada en el plenari de hui perquè la reducció s’aplicara a partir del segon trimestre de l’any, explica Cerdà. “Tot i haver rebut la resposta del PP assegurant que prenien nota de la nostra proposta, estem al mes de maig i encara no han actuat al respecte. Hui, en el plenari hem tornat a fer la qüestió i ens han respost amb evasives i amb excuses. Mentrestant, els negocis d’Onda continuen pagant”, es lamenta la representant socialista.

“El Partit Popular s’ha escudat en impediments jurídics per a no llevar esta taxa, no sabem si són els mateixos motius que impedien llevar la taxa de les terrasses tal i com els vam demanar en el seu moment i que van acabar aprovant enguany” indica Cerdà, qui assenyala que “hi ha altres municipis que han llevat esta taxa, inclús governats pel Partit Popular, si no saben fer-ho, que pregunten a les seues companyes i companys com s’ha de fer”.

“Tenint en compte que hi ha molts locals que estan tancats des de principis d’any i que, per tant, no han fet ús del servei de recollida de residus i que els pocs que han pogut obrir ho han fet acatant les normes i restriccions derivades de la pandèmia i han estat oberts menys hores del que era habitual, la utilització del servei ha sigut mínima”, explica Silvia Cerdà. Al municipi cada rebut oscil·la entre els 58 i els 75 euros, “però si no han fet ús del servei de recollida i tractament del fem, no és raonable que paguen la mateixa quantitat que altres anys”, argumenta la regidora.

Governar implica escoltar els problemes de la gent i atendre a les seues necessitats i l’alcaldessa del PP, Carmina Ballester, no ho està fent, remarca Cerdà explicant que “els nostres negocis necessiten l’ajuda de les institucions per a sobreviure a la pandèmia. Davant la inacció de l’actual equip de govern del PP, el PSPV–PSOE d’Onda lluita pels interessos dels veïns i les veïnes del municipi”.

Pujar