elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Brigades Forestals realitzen tasques d'autoprotecció a les àrees urbanitzades de Sant Francesc i la Murtera d'Onda

Les Brigades Forestals realitzen tasques d'autoprotecció a les àrees urbanitzades de Sant Francesc i la Murtera d'Onda
  MÉS FOTOS
  Les Brigades Forestals realitzen tasques d'autoprotecció a les àrees urbanitzades de Sant Francesc i la Murtera d'Onda - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Onda ha aconseguit que les brigades forestals que ha creat l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), en col·laboració amb la Diputació, arriben al municipi per a realitzar diferents tasques d'autoprotecció.

  L'alcalde Ximo Huguet i el tinent d'alcalde de l'àrea de Territori, Ángel Badenas, han visitat les àrees urbanitzades de Sant Francesc i la Murtera, on en aquests moments les brigades es troben realitzant labors de prevenció d'incendis. Sobre el terreny, tant Huguet com Badenas han comprovat com treballen aquests brigadistes, a la disposició de l'Ajuntament, amb diferent maquinària especialitzada. En aquest sentit,  Huguet ha informat que, “actualment, s'estan adequant aquestes dues zones per a crear àrees de tallafocs perimetrals al costat de les zones habitades, i s'executaran tractaments silvícoles en les àrees interiors de les urbanitzacions, amb l'objecte de reduir el risc d'incendi forestal en les zones indicades”.

  Aquests treballs formen part dels projectes que estan inclosos al Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals que contempla actuacions d'autoprotecció en 12 zones urbanitzades del municipi. Onda és així el primer municipi de la província que compta amb un pla local d'aquestes característiques i que ho està complint amb accions com aquesta. El consistori que lidera l'alcalde Ximo Huguet va sol·licitar els permisos pertinents a la Generalitat Valenciana per a desenvolupar aquests projectes necessaris per a la localitat. L'alcalde Ximo Huguet ha anunciat d'aquesta forma que, “després d'aconseguir els permisos oportuns, les brigades ja es troben a la nostra localitat, amb el consegüent estalvi econòmic que suposa per al consistori, que no ha d'assumir cap cost d'aquests treballs”.

  Pujar