20 de setembre de 2020 20/9/20

El PP activa una consulta popular "perquè els onders dediquen si volen un altre 'macro abocador' a Onda"

El PP activa una consulta popular "perquè els onders dediquen si volen un altre 'macro abocador' a Onda" - (foto 1)
  • Els populars inicien una recollida de signatures perquè els onders puguen decidir sobre el qual seria el tercer abocador a Onda per a enterrar les brosses de 44 municipis de la província

El Partit Popular d'Onda ha engegat una consulta popular perquè siguen els onders els que decidisquen si volen que per tercera vegada s'instal·le un abocador de residus d'Onda i que no siga una decisió dels socialistes i els seus socis com ha ocorregut en altres ocasions. Aquest tercer 'macro abocador' supera els 1,3 milions de litres cúbics i estaria en funcionament fins a l'any 2040.

Per a açò, el PP va a iniciar una recollida de signatures perquè siguen els veïns d'Onda els que decidisquen sobre el nou 'macro abocador' "ja que són els ondenses els que després suporten les olors, el tenir un abocador a les portes de casa, els problemes de salut i el tràfic de camions", assenyala la portaveu del PP, Carmina Ballester. Les dimensions d'aquest nou abocador equivalen a cinc camps de futbol amb 42 metres d'alt, tot ple de brosses de la resta de municipis de la província

L'engegada del primer abocador d'Onda ja va ser una decisió en solitari del Partit Socialista, el segon abocador va ser una decisió en 2009 del PSOE i els seus socis de govern i "ara sabem que volen engegar un tercer 'macro tercer' i instal·lar, a més, una planta per a incinerar animals i no és lògic que prenguen la decisions en solitari els partits democràtics. Seria més just i democràtic que els ondenses puguen opinar".

Amb la recollida de signatures, el PP vol forçar al fet que convoque una consulta popular amb urnes sobre l'abocador, tal com es contempla en la pròpia Constitució. "Pensem que els ondenses ja hem sigut prou solidaris amb aquest tema i si som els afectats, ens deuen consultar".

Cal recordar que en 2009 es colmató el primer abocador que en 213 el PP va tancar el segon i va vetar la construcció d'un altre abocador a Onda. Però ara, de nou amb el PSOE i els seus socis es reprèn un tercer 'macro abocador'. "És curiós que els que tant s'omplen la boca parlant de participació i de la seua preocupació pel medi ambient ara decidisquen açò sense consultar amb ningú".

Si no es paralitza, al juny de 2019 està prevista la construcció d'aquest macro abocador i la planta d'incineració animal. Per a açò, els populars eixiran al carrer els dissabtes de 10.00 a 12.00 hores en diferents punts d'Onda per a arreplegar signatures i, per descomptat, en la seu del PP es pot també signar per a promoure aquesta consulta.

Pujar