11 de juliol de 2020 11/7/20

El pròxim 4 d'agost s'organitzarà una nova edició del Dia del Sereno a la platja d'Oliva

El pròxim 4 d'agost s'organitzarà una nova edició del Dia del Sereno a la platja d'Oliva - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El pròxim 4 d'agost s'organitzarà una nova edició del Dia del Sereno a la platja d'Oliva - (foto 2)

  Les regidories de Joventut i Medi Ambient organitzen el pròxim divendres, 4 d'agost, una nova edició del Dia del Sereno. Aquesta activitat està dirigida al col·lectiu més jove de la nostra ciutat i està previst una participació al voltant de 600 xiquets/es.

  Aquesta tradició es commemora en aquest acte en el qual participen tant nens com gent gran. Els actes d'aquest any es duran a terme a la platja d'Oliva, als voltants de la posta de la Creu Roja a la zona d'Aigua Blanca.

  La concentració de participants està prevista a les 20 hores, mentre que el repartiment dels melons amb què es confeccionaran més tard els fanalets (serenos), els ciris i les cordes, es realitzarà a partir de les 20.15 hores.

  "Amb aquesta activitat busquem aprofitar el temps lliure dels xiquets/es en la temporada d'estiu i retrobar tradicions populars a la nostra platja; Aquesta activitat a més de presentar un caràcter lúdic, també impulsa el treball en comú i la unió entre els pares i els xiquets que comparteixen l'elaboració conjunta dels diversos "fanalets". Destaca el regidor de joventut, Àlex Salort.

  Al voltant de les 20.30 hores es realitzaran tallers pràctics per decorar el fanalets.

  A partir de les 21.00 hores està previst que tots els participants en aquest Dia del Sereno assagen les cançons típiques i pròpies d'aquesta tradició. Al voltant de les 21.30 es realitzarà una cercavila de tots els participants, acompanyats per música, per diversos carrers de la platja d'Oliva i que finalitzarà a l'Avinguda de la Mar Mediterrània.

  L'únic requisit per participar en el Dia del Sereno és portar una cullera i un ganivet per confeccionar el sereno. "Una vegada repartit tot el material, tots els assistents podran confeccionar el seu sereno. Es tracta d'una activitat on els xiquets i també els pares gaudeixen molt. Els menuts perquè aprenen a realitzar els serenos i la gent gran perquè recorden la seua infància.

  És una manera de retrobar la tendra infància dels més majors i aprendre a confeccionar part dels més menuts, el tradicionals fanalets.

  Pujar