elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ioana Sintimbrean, primera candidata en rebre els avals necessaris per concorrer a les primàries de Compromís per a les eleccions europees

Ioana Sintimbrean, primera candidata en rebre els avals necessaris per concorrer a les primàries de Compromís per a les eleccions europees

  L’ex-regidora d’Oliva i actual portaveu de l’Espai Feminista, Ioana Sintimbrean, ha anunciat la seua intenció de formar part de la llista que Compromís, juntament amb Sumar, presentarà a les eleccions europees de juny de 2024. De tots els candidats que obtaven hui ha estat la primera a aconseguir els avals. 

  Sintimbrean es presenta a les Primàries de Compromís “des de la convicció que Europa ha de continuar sent un espai segur per a les migrants, les dones i les persones LGTBI; és necessari aturar l’odi que amenaça les nostres institucions”. Considera que ella mateixa és fruit d’una concepció positiva d’Europa, “vaig arribar des de Romania juntament amb la meua família buscant una vida millor i em sent tan valenciana com qui ha nascut ací, sense que això estiga renyit amb sentir-me orgullosa de les meues arrels. Les identitats, com les llengües, no són excloents, sinó que enriqueixen i ens fan millors. Respecte a la naturalitat i fluïdesa amb que parla la llengua pròpia, creu que “parlar valencià ha sigut la millor manera de desestigmatitzar i sentir-me estimada per esta terra que és casa meua”.

  La també actualment arquitecta a l’ajuntament d’Altea, ha reclamat la necessitat de formar part d’un equip divers, fort i que represente els valors europeus, on li haguera agradat que estigueren totes les sensibilitats de la coalició Compromís. 

  Les Primàries de Compromís per a les eleccions europees de 2024 se celebraran els pròxims 26 i 27 d’abril, i estaran obertes a la participació de tota la ciutadania, no només a militants. Totes les persones residents al País Valencià que vulguen decidir qui formarà part de la llista europea podran inscriure’s en el cens de votacions fins el dia 22 d’abril.

  Ioana Sintimbrean ha pres la decisió de presentar la seua candidatura per formar part de la llista, ja que considera que hi ha lideratges per a esta contesa electoral que han d’encapçalar-la, com qui fou conseller d’Educació Vicent Marzà qui “ja ha demostrat tindre una idea de futur per al País Valencià que jo compartisc, així que estic segura que des d’Europa serà la veu que vetlarà per l’ordenació del territori, l’accés a la vivenda, l’autodeterminació dels pobles i els drets humans de totes les persones, vinguem d’on vinguem”. Respecte de Jordi Sebastià, l’altre candidat a encapçalar la llista, Sintembrean apunta que va fer molt bon treball com a eurodiputat i que caldrà seguir comptant amb ell d’una manera o una altra.

  La candidata anima tota la ciutadania a participar en este procés i en les pròximes eleccions “ja que és a Europa, tot i que a vegades ens semble lluny, on es decideixen coses importantíssimes del nostre dia a dia”

  Pujar