16 de gener de 2021 16/1/21

Oliva dona hui l'inici a la seua temporada de bany

Oliva dona hui l'inici a la seua temporada de bany - (foto 1)
  • Els usuaris disposen d'un dispositiu de vigilància, salvament i socorrisme fins al 13 de setembre

MÉS FOTOS
Oliva dona hui l'inici a la seua temporada de bany - (foto 2)

L'Ajuntament d'Oliva ha donat l'inici des de hui a la temporada de bany a les seues platges. Aquest període abasta d'aquest mateix dissabte, 13 de juny, fins al 13 de setembre. Comprén dues etapes diferenciades entre la temporada baixa i l'alta. La primera està composta pel 13 i 14 de juny, el tram del 20 al 30 del mateix mes i de l'1 al 13 de setembre. D'altra banda, la segona temporada anirà de juliol a agost i tindrà un total de 62 dies.

El consistori olivense ha posat en marxa un dispositiu especial de vigilància, salvament i socorrisme per a garantir la seguretat de tots els usuaris que arriben a la platja durant tots els dies que s'han inclòs en la temporada de bany amb l'horari d'11.00 a 19.00 hores.

Aquest nou sistema està compost per 19 punts de vigilància i 46 socorristes aquàtics, a més de quatre postes sanitàries amb dues bases i dos auxiliars, dos TES (Tècnic d'Emergències Sanitàries) i una DUE (infermera), ambulàncies, dos quads de salvament i dues motos nàutiques.

També compten amb un servei d'atenció als serveis de bany adaptat a la platja Pau Pi, que s'obrirà en els pròxims dies al públic després dels treballs de millora i reconstrucció, i en la de Aigua Morta.

Un dels punts més importants de la temporada de bany que s'estrena hui mateix a Oliva és el de les noves normes contra el COVID-19.

Per a aquestes noves mesures s'han sincronitzat els treballs de la delegació de Platges com la Creu Roja d'Oliva per a adaptar tots els seus serveis a les característiques necessàries per a previndre la malaltia i no propagar la pandèmia.

Totes les assistències mèdiques i de serveis ja estan adaptant les seues actuacions tenint molt en compte la problemàtica del Coronavirus i evitant el màxim possible el contacte físic. Per descomptat, les màscares són d'ús obligat en espais públics sempre que no es puguen garantir les mesures de distanciament social necessàries i indicades per les autoritats sanitàries.

El regidor de Platges de l'Ajuntament d'Oliva, Joaquín Calafat, s'ha mostrat agraït quant als esforce realitzats per part dels serveis tècnics municipals i la Creu Roja de la localitat. A més, l'edil ha qualificat aquest estiu com a “atípic i complicat” a causa de la problemàtica ocasionada per la crisi sanitària del Coronavirus, per la qual cosa també aprofita per a demanar “prudència i responsabilitat a tots aquells que acudisquen a les platges olivenses”.

Pujar