elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El sector agrari redactarà un manifest per a defendre la dignitat del llaurador

El sector agrari redactarà un manifest per a defendre la dignitat del llaurador
  MÉS FOTOS
  El sector agrari redactarà un manifest per a defendre la dignitat del llaurador - (foto 2)

  Nules ha albergat una reunió de diferents representants dels sector agrari i de polítics de la comarca de la Plana Baixa per a seguir treballant en les reivindicacions del sector. Davant açò, s'ha acordat redactar un manifest conjunt per a defendre la dignitat del llaurador i mostrar el malestar amb les decisions de la Unió Europea, en relació a les taronges de Sudàfrica, i amb les institucions amb competències agràries per la falta de recolzament; a més s'ha decidit fer una recollida de signatures.

  A aquesta reunió han assistit representants dels ajuntaments de Nules, la Vilavella, Betxí i Moncofa; representants dels sindicats agraris FEPAC i la Unió de Llauradors; el president de l'Associació l'Autèntica de Nules; representants d'associacions locals de llauradors i de Intercoop Comercial.

  La trobada ha estat convocada després del Congrés de Citricultura de la Plana, celebrat a Nules el passat 27 de gener, per a valorar la situació del sector i decidir les diferents accions que es pugen dur a terme entre totes les poblacions de la zona conjuntament amb el sector agrari per a defensar els interessos dels llauradors. Tots els presents han acordat seguir planificant accions reivindicatives per la qual cosa s'ha previst una altra reunió per al 13 de març.

  Recordar que el 12 de febrer ja es va fer un acte reivindicatiu en el mercat de Mascarell en el que els llauradors regalaren les seues taronges.

  Pujar