23 de novembre de 2020 23/11/20

Nules presenta el programa de les festes patronals de Sant Bartomeu amb una retallada d’actes

Nules presenta el programa de les festes patronals de Sant Bartomeu amb una retallada d’actes - (foto 1)
  • S’ha tingut que eliminar alguns dels actes programats per no poder contar amb la totalitat dels diners pressupostats

L’Ajuntament de Nules ha tingut que eliminar alguns dels actes programats per a les festes de Sant Roc, que tindran lloc els dies del 8 al 16 d’agost a les Platges de Nules, i de les festes patronals en honor a Sant Bartomeu, que se celebraran del 17 al 25 d’agost, al no poder contar amb la totalitat dels diners pressupostats per a festes al no aprovar els grups de l’oposició (PP i PSOE) una modificació de crèdit de 108.000 euros.

“En l’exercici anterior 2018 es va superar el pressupost de festes i es va fer front a les factures pendents amb diners de l’actual partida del 2019. De manera que es va adquirir un compromís entre els grups que formaven part del equip de govern amb l’anterior regidora de festes ara en l’oposició per el qual es va disminuir el pressupost en 108.000 euros amb el compromís de reincorporar aquesta quantitat abans de festes. Així doncs, en el plenari celebrat divendres passat s’anava a donar compliment a aquest compromís que sorprenentment va contar amb el vot en contra del grup municipal socialista. Aquesta situació ens ha portat a que l’actual equip de govern no dispose d’aquests diners i haja tingut que eliminar alguns del actes programats”, explica l’alcalde de Nules, David García.  

Des de la regidoria de Festes s’assenyala que s’ha treballat juntament amb la comissió de festes per a mantindre els principals actes “no són les festes que ens hagueren agradat per al poble de Nules però hem organitzat una programació en funció dels diners dels que dispossem”, matisa Gabriel Torres, regidor de Festes.

Entre els actes dels que es va a prescindir cal destacar el castell de focs de sant Roc; una discomòbil prevista per al dia 14 d’agost en les Platges de Nules; activitats culturals; diferents actuacions i activitats infantils i per a adults en el mesón de la tapa; la discomòbil a la plaça per al dia 17 d’agost coincidint en la crida de festes; o la tradicional mascletà del dia de la festivitat del patró Sant Bartomeu.   

No obstant això, els nulers i les nuleres podran gaudir de diferents actes emmarcats en la programació festiva d’aquest mes d’agost. Així, a les Platges de Nules hi haurà un any més actes taurins amb exhibició de vaques i bou embolat; diferents concursos i tornejos esportius amb la tradicional Marxa en Bici, la XI Marxa a Peu Solidària, o la XXXVII Volta a Peu Sant Roc; també hi haurà una actuació teatral a càrrec de la companyia La Zafirina protagonitzada per l’actor local Jordi Ballester; a més dels actes religiosos en honor a Sant Roc.

Per altra banda, com cada any les penyes es concentraran a la plaça Major per a participar en el multitudinari acte de la crida que tindrà lloc el dissabte 17 d’agost, i amb el qual començaran els festejos que es desenvoluparan fins al diumenge 25 d’agost.

La programació de les festes patronals de Sant Bartomeu presenta actes per a tots els sectors de la població, entre els actes més destacats es podrà gaudir d’actes taurins amb bous per la vila i bous embolats, la Nit de Ronda a càrrec de la rondalla Vora Sèquia, el sopar de germanor, o el concert de Henry Méndez amb entrada gratuïta.

Al llarg de tots els dies festius els joves tindran huit discomòbils patrocinades per l’ajuntament a més de les que organitzen algunes penyes que tindran lloc en diferents zones de la localitat. El dijous 22 d’agost tindrà lloc la tradicional desfilada de disfresses amb premis a la crítica local, a la millor coreografia, millor carro o millor disfressa.

I, sens dubte, els actes religiosos seran els protagonistes en el dia de la festa major, el dissabte 24 d’agost, amb la missa major i la processó en honor a sant Bartomeu.   

Pujar