29 de setembre de 2020 29/9/20

Nules acull per quart any el Campionat de Scrabble en valencià de les Comarques de Castelló

Nules acull per quart any el Campionat de Scrabble en valencià de les Comarques de Castelló - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Nules acull per quart any el Campionat de Scrabble en valencià de les Comarques de Castelló - (foto 2)
  Nules acull per quart any el Campionat de Scrabble en valencià de les Comarques de Castelló - (foto 3)

  Per quart any consecutiu Nules ha sigut la població seleccionada per a albergar el Campionat de Scrabble en Valencià de les Comarques de Castelló que organitza el Club Scrabble Castelló comarques i que en aquesta edició ha tingut la presència de Francesc Gallén, membre de la Federació Internacional del Scrabble en Català.

  L’IES Álvaro Falomir d’Almassora ha resultat guanyador dels tres primers premis d’aquesta quarta edició. Les parelles d’alumnes guanyadors en tercer lloc han sigut Borja Gargallo i Ramon Gual; en segona posició Carla Campos i Patricia Giaboc i el primer premi ha sigut per a Laia Barrachina i Paula Juan. Les premiades concursaran en la final del Campionat de Scrabble Escolar del Catalunya  l’11 de maig a Altafulla (Tarragona).

  En el campionat han participat més de 200 alumnes de primer i segon de l’ESO de diferents instituts de Secundària de les comarques de Castelló. En concret, han participat els alumnes de l’IES Gilabert de Centelles de Nules, IES Alfons XII de Vall d’Alba, Col·legi Santa Maria de Vila-real, IES Almenara, IES Balavar de Sagunt, IES Clot de Moro, Matilde Salvador i Penyagolosa de Castelló i l’Álvaro Falomir d’Almassora.

  “És un orgull acollir un any més aquest campionat que es va crear a l’institut de Nules i que, com s’ha comprovat, cada any té més concursants i col·laboradors com els centres educatius de Secundària. Esperem que aquestes activitats aporten difusió a la llengua en valencià”, senyala el regidor de Normalització Lingüística i d’Educació, Ramon Canut.

  Aquesta IV edició del Campionat de Scrabble en Valencià de les Comarques de Castelló ha sigut un acte previ a la Festa per La Llengua de la comarca de la Plana Baixa, que tindrà lloc per primera volta a Nules el pròxim 6 d’abril.

  Pujar