elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules activa dues campanyes per a fomentar la transparència i la participació ciutadana

Nules activa dues campanyes per a fomentar la transparència i la participació ciutadana
  • Rep de la Diputació de Castelló dues subvencions de 6.400 euros per al desenvolupament d'aquests projectes

MÉS FOTOS
Nules activa dues campanyes per a fomentar la transparència i la participació ciutadana - (foto 2)

En les últimes setmanes s'han dut a terme en la localitat de Nules diferents accions emmarcades en dues campanyes amb les quals es vol fomentar, d'una banda la transparència pública i el bon govern, i per un altre, la participació ciutadana en temes mediambientals i de sostenibilitat.

#SomTransparència i #IdeaJove són les campanyes que s'han desenvolupat des de l'Ajuntament de Nules, i que han sigut una realitat gràcies a les subvencions atorgades per la Diputació Provincial de Castelló en col·laboració amb la Conselleria de Transparència i Participació. En concret, el consistori ha rebut 6.400 euros per a cadascuna d'elles, “ha sigut el primer any que s'han convocat aquest tipus d'ajudes i Nules ha aconseguit la màxima quantia d'acord amb el criteri de població. Així doncs, aquesta ajuda ens ha permés iniciar un treball important amb el qual s'ha pogut escoltar i detectar les necessitats dels veïns, entre altres qüestions importants amb les quals millorar la gestió municipal. De fet, és el primer pas ja que aquesta nova iniciativa tindrà continuïtat”, explica el Regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, César Estañol.

Campanya de Transparència

Amb tot, des de l'Ajuntament de Nules s'ha fet hui balanç d'aquestes campanyes. De manera que, en relació a la campanya #SomTransparència s'ha posat èmfasi en les àrees d'economia local i ocupació, divulgació del patrimoni i projectes de present i futur en la localitat, “s'ha fet un important esforç a conéixer les necessitats, inquietuds i propostes de la ciutadania en matèria d'informació de la gestió dels assumptes municipals com d'accés a les dades de caràcter públic que són a l'ajuntament”, comenta el Regidor de Transparència, Raúl García.

S'ha fet un qüestionari en línia en el qual han participat més de 100 persones i de les conclusions obtingudes es pot destacar que el 91% de les persones enquestades afirmen que la transparència és molt o bastant important; i que el 65,1% assenyala que la informació que reben de l'ajuntament és adequada.

Entre altres accions realitzades en aquesta campanya cal destacar l'elaboració de cartells que inclouen codis QR amb informació de diferents àrees, i també s'ha gravat un vídeo en el qual col·laboren personal del consistori i persones de la societat local.

Campanya de Participació Sostenible

Per part seua, la campanya de participació ciutadana #IdeaJove ha estat enfocada a la població de 12 a 18 anys. En concret, s'ha volgut conéixer les inquietuds i propostes dels joves del municipi en matèria mediambiental i de sostenibilitat.

El projecte desenvolupat ha consistit en diferents visites als centres educatius del municipi com el Col·legi La nostra Senyora de la Consolació o l'IES Gilabert de Centelles, a més s'ha dissenyat amb una narrativa audiovisual amb l'enregistrament de vídeos en la plataforma Tik Tok protagonitzats pels mateixos joves.

Per tant, entre les principals propostes que traslladen els joves en aquesta campanya cal assenyalar l'increment del nombre de papereres en la via pública; la instal·lació de punts de càrrega d'aparells elèctrics amb energia solar; reforç del manteniment i ampliació de parcs públics; augment de zones per a vianants; i també proposen incrementar el nombre de carrils bici en la localitat.

Pujar