31 de maig de 2020 31/5/20

Nules acomiada l’alumnat del projecte T’Avalem Nules II

Nules acomiada l’alumnat del projecte T’Avalem Nules II - (foto 1)

  L’Ajuntament de Nules posa fi amb un acte de cloenda al programa T’Avalem Nules II del qual s’han beneficiat un total de 20 joves de la localitat menors de 30 anys inscrits en el Programa de Garantia Juvenil.

  Aquest projecte ha tingut una duració d’un any i ha consistit en la formació d’aquests joves tant a escala pràctica com a escala d’aprenentatge, qualificació i adquisició d’experiència professional. En concret, s’ha format a l’alumnat en matèries relacionades amb l’obra i l’animació sociocultural i de temps lliure. Així doncs, cal recordar que per a posar en marxa aquest nou pla d’ocupació la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha atorgat a l’Ajuntament de Nules una subvenció de 399.660 euros, de manera que s’ha contractat un total de vint-i-quatre persones, vint alumnes, dos docents, un director i un auxiliar administratiu. A més, l’Ajuntament de Nules complementa la subvenció de la Conselleria amb 50.000 euros per mòdul; per tant, l’aportació municipal en aquest pla d’ocupació ha sigut d’un total de 100.000 euros.

  “El pla ha constat de dos mòduls format per deu alumnes cadascun, de forma que en un dels mòduls els joves han realitzat activitats relacionades amb l’organització de temps lliure, educatives, infantils i juvenils en entorns turístics; i l’altre ha estat ocupat amb la renovació de voreres com ara la zona de l’1 de maig. Pensem que aquests tipus de projectes  són una bona oportunitat perquè els joves es formen durant un any”, explica la regidora de Polítiques d’Ocupació en funcions, Rosa Ventura.

  En aquesta cloenda també ha estat present José Vicente Andrés Peñarroja, director d’Economia Sostenible, Sectors Públics, Comerç i Treball a Castelló, que ha manifestat als joves que “aquest tan sols és el principi de la seua vida laboral i espera que aquest programa T’Avalem Nules els ajude de cara al futur”.

  “Sols podem dir que estem contents perquè una vegada més hem rebut aquest tipus de subvencions que ens faciliten l’oportunitat d’ajudar els joves perquè aconseguisquen l’experiència professional que després requereix el mercat laboral”, conclou l’alcalde de Nules en funcions, David García.

  Pujar