elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’IES de Nules acull el taller d’Isonomia «APunta’t al bon rotllo»

L’IES de Nules acull el taller d’Isonomia «APunta’t al bon rotllo»
  • L’Ajuntament de Nules col·labora en aquesta activitat juntament amb la Universitat Jaume I

L’IES Gilabert de Centelles de Nules ha acollit els dies 2 i 3 d’abril el programa «Apunta’t al bon rotllo», programat per la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló amb col·laboració de l’Ajuntament de Nules.

«Apunta’t al bon rotllo» ha estat composta per dos tallers enfocats a desenvolupar de manera diferent les formes de relacionar-se sexualment i afectivament, formes que s’aparten dels models violents, actuant directament en una de les àrees on es produeix un major augment de les conductes sexistes i les actituds violentes o possessives, adolescents de 12 a 16 anys.

L’activitat ha comptat amb la presència del regidor d’Igualtat, Antoni Romero, una representant de la Fundació Isonomia, M. José Ortí, i el director de l’IES Gilabert de Centelles, Pascual Piquer que han estat parlant amb l’alumnat de l’institut. «Apostem per fomentar la igualtat entre els joves del municipi. En aquest cas, hem volgut estar presents a l’institut per a dirigir-nos a ells», ha declarat Antoni Romero. Els alumnes han aportat la seua opinió respecte al tracte amb les dones en una activitat que tractava de reflectir la seua visió sobre aquestes.

Els tallers també han disposat d’altres materials dirigits als àmbits que giren al voltant de l’entorn educatiu, com són el professorat i les famílies, perquè aquests puguen promoure la prevenció primària de la violència contra les dones i contribuir a la disminució dels maltractaments per a assegurar la menor probabilitat de patir violència física, psíquica o sexual i impedir la seua aparició.

L’Ajuntament de Nules ha volgut incorporar aquests tallers en el marc de les seues accions per a plasmar una igualtat efectiva entre homes i dones i previndre les violències masclistes al poble.

Pujar