18 de setembre de 2020 18/9/20

Les embarassades de Nules poden rebre classes de preparació al part a la piscina municipal

Les embarassades de Nules poden rebre classes de preparació al part a la piscina municipal - (foto 1)

  L'equip de matrones del centre de salut de Nules ha començat hui les classes de preparació al part a la piscina municipal coberta, sumant-se així a altres poblacions del Departament de Salut de la Plana, com ara Vila-real, la Vall d'Uixó i Borriana.

  L'objectiu d'aquest programa és millorar la capacitat aeròbica, la força, la elasticitat i la coordinació respiratòria de les dones embarassades. Es tracta del métode AIPAP que consta de 10 sessions de 50 minuts en les que es desenvolupen una sèrie d'exercicis per a treballar els músculs, els lligaments i els tendons que intervenen en els moviments i postures que adquirirà la dona per a facilitar el procés del part.

  A partir de la setmana 24 de gestació
  Les dones embarassades del municipi de Nules, podran participar en aquest programa a partir de la setmana 24 de gestació seguint les recomanacions de l'equip de matrones del seu centre de salut.

  A la primera sessió de matronació han assistit la directora d'infermeria d'Atenció Primària del Departament de Salut de la Plana, Amparo Andrés i el regidor de Sanitat de l'Ajuntament de Nules, Antonio Romero, juntament amb les matrones Celeste Sanahuja i Carma Canós.

   

  Pujar