20 de gener de 2021 20/1/21

La directora general d’Acció Comunitària coneix el programa Supera’t a Nules dirigit a dones en risc d’exclusió social

La directora general d’Acció Comunitària coneix el programa Supera’t a Nules dirigit a dones en risc d’exclusió social - (foto 1)
  • Nules ha rebut una subvenció de més de 133.000 euros del programa Itineraris Integrats que promou la Conselleria d’Igualtat

MÉS FOTOS
La directora general d’Acció Comunitària coneix el programa Supera’t a Nules dirigit a dones en risc d’exclusió social - (foto 2)

La directora general d’Acció Comunitària i Barris Inclusius, M. José Cortell, ha visitat Nules per a conéixer el programa Itineraris Integrats per a la Inserció Sociolaboral de Persones en situació o risc d’Exclusió Social d’aquesta localitat, anomenat Supera’t a Nules i que va dirigit a dones en dificultats per a accedir al mercat laboral.

Aquest programa està subvencionat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i es tracta d’una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana 2014-2020. La localitat de Nules ha sigut una de les poblacions de la Comunitat Valenciana beneficiària d’aquestes ajudes amb un import total de 133.928,56 euros.

“De manera que al nostre municipi, fins al 31 de desembre d’aquest any es preveu atendre entre 50 i 70 dones. Amb aquesta iniciativa promoguda pel departament de Serveis Socials es treballa de manera individualitzada la inserció sociolaboral ajustant-se a les necessitats de cadascuna de les participants amb l’objectiu de millorar la seua ocupabilitat”, comenta la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Rosa Ventura.

De fet, per a desenvolupar aquest projecte s’ha contractat 10 professionals: dos psicòlegs, dos treballadors socials, tres orientadors laborals, un formador per a l’ocupació i dos administratius.

Cal assenyalar a més que el projecte de Nules és nou i diferent en relació amb els d’altres municipis ja que cadascuna de les persones participants està acompanyada al llarg de tot el procés per 3 o 4 professionals amb la finalitat de millorar les seues habilitats perquè puguen repercutir en la seua ocupabilitat.

Les fases dels itineraris són: derivació de serveis socials al programa; informació i acolliment per l’equip de professionals; diagnòstic d’ocupabilitat i disseny d’itinerari personalitzat; formació i desenvolupament personal; participació activa; orientació i recerca d’ocupació; inserció sociolaboral i seguiment.

Pujar