elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mascarell: coneix l'Ășnic recinte emmurallat de la Comunitat Valenciana

Mascarell: coneix l'Ășnic recinte emmurallat de la Comunitat Valenciana
  • Descobrim els principals atractius d'aquest bell recinte declarat BĂ© d'InterĂšs Cultural

Amb el turisme de proximitat s'obri un ventall de possibilitats per a conèixer els enclavaments turístics més cridaners de la Comunitat Valenciana per la seua història, patrimoni o cultura.

I Mascarell és un d'ells. Es tracta de l'únic recinte completament emmurallat de la Comunitat Valenciana, que no ha crescut extramurs.

Declarat Bé d'Interès Cultural, Mascarell, pedania de Nules que antigament pertanyia a la Baronia i Marquesat de Nules, es tracta d'un recinte amb un gran valor patrimonial com l'església de Sant Agustí que data del segle XVII o l'Ajuntament, un edifici que data de finals del segle XVIII.

Visitar Mascarell és traslladar-se al passat medieval. Sens dubte la seua fira Medieval és un dels esdeveniments més importants que se celebra dins dels murs i en extramurs i que rep prop de 20.000 visitants.

Mascarell naix després de l'expulsió de la població musulmana de Borriana, durant la Reconquesta. El Rei Jaume I va expulsar als ciutadans de Borriana que es van assentar en Mascarell, que significa campaments. Després de l'expulsió dels moriscos, Mascarell va quedar pràcticament despoblada i no va ser fins al segle XVIII quan es va superar la crisi d'habitants i llavors es va construir l'ajuntament.

MÉS FOTOS
Mascarell: coneix l'Ășnic recinte emmurallat de la Comunitat Valenciana - (foto 2)
Mascarell: coneix l'Ășnic recinte emmurallat de la Comunitat Valenciana - (foto 3)
Mascarell: coneix l'Ășnic recinte emmurallat de la Comunitat Valenciana - (foto 4)
Mascarell: coneix l'Ășnic recinte emmurallat de la Comunitat Valenciana - (foto 5)
Mascarell: coneix l'Ășnic recinte emmurallat de la Comunitat Valenciana - (foto 6)
Pujar