23 d’octubre de 2020 23/10/20

UPYD estudia demanar l'acta a l'alcalde de Novelda

UPYD estudia demanar l'acta a l'alcalde de Novelda - (foto 1)

  Unión Progreso y Democracia (UPYD) està pensant la possibilitat de demanar l'acta al seu únic alcalde a la Comunitat Valenciana i el segon càrrec polític en importància, després de l'eurodiputada Maite Pagazaurtundúa. Armando Esteve, que ja va aconseguir tres regidors en 2011 a Novelda, va duplicar resultats en 2015. Els seus sis actuals regidors li van permetre aconseguir un acord amb el PSOE per a desbancar al PP de l'alcaldia després d'anys de gestió de Milagrosa Martínez, 'la perla', investigada per corrupció en la macrocausa Gürtel.

  Després de trencar-se l'acord amb els socialistes a l'inici de la legislatura, Esteve es va convertir en alcalde en aconseguir un acord amb el PP. La inexistència a nivell local d'una estructura organitzada de Ciutadans (Cs) va permetre que en 2015 Esteve aconseguira un bon resultat. Ara, després de conèixer-se que Esteve estaria mantenint contactes amb dirigents del PP en la província d'Alacant per a donar el salt a les files populars, des de l'actual direcció d'UPYD ja es contempla una petició d'acta i la consegüent sanció estatutària prevista.

  En declaracions a Elperiòdic.com el portaveu adjunt d'UPYD a nivell nacional, el valencià Javier Bezares, ha assegurat que "segons les dades que tenim, entenem que Armando Esteve talla llaços amb UPYD. En les pròximes hores intentarem contactar amb ell perquè ens done explicacions i, si no són convincents, no ens tremolarà el pols per a exigir que retorne l'acta". "En UPYD tenim un compromís per la regeneració democràtica i esta classe de comportaments no tenen cabuda. Apostem per retornar als ciutadans la confiança en la política i en el bon funcionament de les institucions", ha matisat Bezares.

  Paràlisi autonòmica

  El partit que va fundar Rosa Díez va arribar a tindre en la Comunitat Valenciana un dels seus majors feus, sent València l'única província, a excepció de Madrid, per la qual va obtindre un representant per al Congrés. Així, el partit va arribar a tindre regidors a Elda i Alacant, a més de Novelda. En 2015, malgrat els mals resultats electorals, UPYD va aconseguir regidors a Novelda, Sant Miquel de les Salines, Albatera, Sant Fulgenci i a Callosa d'En Sarrià. Tots ells, a excepció de l'últim cas, formen actualment part dels governs locals. La formació magenta també va estar a les portes d'ontindre representació en municipis com Alboraia, Alzira, Santa Pola, Massanassa o Sant Antonio de Benaixeve. No obstant açò, i a pesar que els grups municipals, i el portaveu adjunt a nivell nacional Javier Bezares, seguixen treballant sota les sigles que els van permetre accedir a càrrecs polítics i orgànics, la paràlisi s'ha apoderat de la direcció del partit a nivell autonòmic, havent desaparegut de la majoria de fòrums i de xarxes socials.

  Pujar