23 de setembre de 2020 23/9/20

Mulet denuncia el mal funcionament dels trens de Mitja Distància amb el Maestrat

Mulet denuncia el mal funcionament dels trens de Mitja Distància amb el Maestrat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mulet denuncia el mal funcionament dels trens de Mitja Distància amb el Maestrat - (foto 2)

  Lluny de millorar la situació en els trens que comuniquen el Maestrat amb Castelló i València va de mal en pitjor. Renfe ha optat per utilitzar combois de la sèrie 447, habitualment utilitzats per rodalies, per cobrir llargs trajectes des de Tortosa i la comarca del Maestrat fins a València. El motiu pel qual no s'utilitzen les 470 és perquè els maquinistes es neguen a conduir-les. Això afecta tant als regionals de Tortosa/Barcelona com als d'Alacant, Albacete i Alcázar de San Juan. Ahir a la nit una avaria que va deixar sense tensió totes les vies de l'estació d'Orpesa va deixar retards en diversos combois i un d'ells va estar durant més d'una hora parat deixant als usuaris sense llum i sense informació.

  "Als abusius preus i mal servei que fa viatjar a molta gent de peu, se sumen els retards lamentablement massa habituals i la desinformació als usuaris i les famílies dels que tenen un familiar en aquests trens a les fosques en alguna estació", ha denunciat el portaveu de Compromís al Senat durant la present legislatura, Carles Mulet. El representant valencià ha recordat les denúncies constants dels usuaris i les reivindicacions, sol·licituds d'informes i preguntes plantejades per la coalició a representants del Govern espanyol com a conseqüència del nefast servei que s'està prestant als usuaris del servei.

  "En massa ocasions les respostes són d'un cinisme insultant. Asseguren invertir per millorar aquests disbarats i maltractaments als usuaris però cada vegada la cosa va a pitjor. Pitjor servei, preus més cars, impuntualitat i desinformació als usuaris que estan fent caure fins a nivells molt baixos la qualitat i confiança en el servei", ha afegit.

  El senador ha reiterat al Govern la necessitat d'invertir en nous combois, adaptar estacions i executar d'una vegada la transferència del servei cap a l'administració valenciana "que el PP va eludir materialitzar tot i aprovar-se al Senat al costat d'una justa inversió multimilionària i a un escàs interès d'una administració liderada per un ministre valencià que exerceix del que siga menys de valencià i que té una credibilitat que deixa molt a desitjar, com estem veient amb les bonificacions en els trams valencians de l'AP-7 que no s'han vist beneficiats com ha ocorregut al tram català tot i tenir problemes idèntics", ha conclòs.

  La coalició ha exigit en la present legislatura la millora de les inversions a la xarxa, l'arribada de trens EVA al corredor València-Barcelona, ​​el compliment de les reclamacions en les línies que van cap a l'interior, esmenes als PGE per pressupostar el Tren de la Costa, actuacions en estacions, aparcaments, informes de puntualitat i cancel·lacions, passos subterranis, etcètera.

  Pujar