7 de juliol de 2020 7/7/20

S’inicien els treballs per al projecte arqueològic del Parador de Turisme de Morella

S’inicien els treballs per al projecte arqueològic del Parador de Turisme de Morella - (foto 1)

  Ahir els tècnics de la Direcció Facultativa del projecte arqueològic del Parador de Morella van visitar l’emplaçament on se situarà el complex. D’aquesta manera, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el Director de Museus, Carles Sangüesa, van acompanyar a l’arquitecte, l’arqueòleg i l’arquitecte tècnic responsables d’aquest projecte. Així, les previsions diuen que aquestos treballs duraran quatre mesos i que dins del primer trimestre del 2018 s’iniciarà el projecte del Parador de Turisme de Morella.

  L’alcalde de Morella es va reunir el passat cinc de juny amb la presidenta de Turespanya i Secretària d’Estat de Turisme, Matilde Pastora Asían, per tal de marcar el full de ruta de les obres del Parador Nacional de Turisme. Durant aquesta es va arribar a un acord per tal de complir el calendari marcat amb el projecte. D’aquesta manera “s’ha tornat a punt de partida del projecte però el que volem és no perdre més temps” ha dit Ramsés.

  Rhamsés ha destacat que “el Parador de Turisme de Morella és molt important per a la ciutat, ja que suposa un impuls turístic i creació de llocs de treball, tant durant la construcció com en l’explotació final”. A més, l’edil ha afegit que “l’ajuntament ha traslladat la màxima col·laboració amb el projecte, el qual volem que siga una realitat al més prompte possible, ja que s’ha perdut massa temps”. D’aquesta manera, Rhamsés ha comentat que “també hem previst proposar una reunió amb la Conselleria de Cultura aviat per tal de col·laborar, coordinar tots els passos de la millor manera, i que el Parador comence les obres prompte”.

  El Parador de Turisme de Morella és un projecte molt important per a impulsar un dels motors econòmics més rellevants de la zona com n’és el turisme. Així, aquest projecte comporta augmentar l’oferta d’habitacions a la localitat i albergar més visitants a la ciutat. A més, el Parador suposa un tipus de visitant diferent de l’habitual a la zona de caràcter més internacional. Finalment, cal nomenar que aquest projecte aporta llocs de treball a la zona, tant en la construcció com en la posterior explotació.

   

  Pujar