elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP: "El PSOE imposa a les empreses de Morella l'IAE més alt de la província"

PP: "El PSOE imposa a les empreses de Morella l'IAE més alt de la província"
  • Obliga als empresaris a pagar un Impost d'Activitats Econòmiques del 3,8% enfront de municipis de la zona, com la Pobla de Benifassà que aplica un 0,85%

  • Per a Jesús Lecha, portaveu del PP a Morella, “l'interior en general i Morella en particular només tindran futur amb una baixada d'impostos a mínims que cree ocupació”

Els autònoms i empreses de Morella paguen l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) més alt de la província. És el càstig al qual el PSOE sotmet a comerços, pimes i negocis d'una ciutat que, al costat dels seus pobles, ha de pagar un impost desorbitat per a un teixit productiu que lluita per crear ocupació.

El Partit Popular de Morella, amb Jesús Lecha al capdavant, ha fet una crida “al PSOE perquè aplique un pla de reducció fiscal a tots els nivells”, però “de manera especial a les empreses que en un any de pandèmia, amb mesures extraordinàries que han obligat a tancar a molts negocis, no provoquen més despesa als qui pateixen per a tindre ingressos”.

Morella aplica un IAE que s'eleva al 3,8% enfront d'altres localitats de la comarca, com la Pobla de Benifassà, que redueix a un 0,85% el percentatge. “Només si apliquem rebaixes fiscals, si reduïm la pressió als empresaris, als qui arrisquen el seu patrimoni per a generar futur i ocupació, aconseguirem superar aquesta crisi que a Morella ha provocat un increment de l'atur que supera el 32%”, ha considerat Lecha.

Per al regidor, “els veïns de Morella i els pobles no entenen que el PSOE aplique un pla de recaptació predatori amb empreses i famílies per a després gastar-se en autobombo més diners que el destinat amb fons públics a l'ajudes Covid-19”. “No entenen que es paguen imposats de primera, fins i tot molt més elevats que en la pròpia capital de la província, Castelló, i no obstant això, les prestacions que es reben no estan al nivell dels impostos que es cobren”.

Pujar