elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Morella recupera pràcticament tots els serveis després de la nevada

Morella recupera pràcticament tots els serveis després de la nevada
  • L’Ajuntament de Morella demana respectar els camins rurals i accessos a finques per a facilitar els treballs de neteja de la neu

  • Avui s’ha restablert el servei de recollida de materials reciclables i ha obert l’ecoparc

MÉS FOTOS
Morella recupera pràcticament tots els serveis després de la nevada - (foto 2)
Morella recupera pràcticament tots els serveis després de la nevada - (foto 3)

Morella continua amb els treballs que provoca el temporal de neu Filomena. D’aquesta manera, la ciutat ha restablert pràcticament tots els serveis municipals com la recollida d’escombreries i la de materials reciclables. A més, avui ha obert l’ecoparc. També els centres educatius van recuperar les classes ahir i avui el transport escolar i l’Escola Matinera. També s’ha obert la Biblioteca Municipal i l’Oficina de Turisme.

A més, durant estos dies s’ha reforçat el servei de teleassistència amb atenció tots els usuaris i usuàries. També s’ha repartit menjar o medicaments des del Centre de Dia, així com altres necessitats en les poblacions d’Ortells i Xiva. A partir de demà reobriran el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I i les activitats esportives a l’edifici de la Fundació Caixa Castelló. També obrirà demà el Museu Temps de Dinosaures. El cap de setmanes està prevista l’obertura de les Sales Gòtiques de l’Ajuntament i la Presó del segle XV. Pel que fa a les activitats educatives, aquesta setmana l’Escola de Música i els cursos d’idiomes han fet les classes telemàtiques i la setmana que ve seran presencials.

A més, des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló es treballa en la neteja dels accessos a masies i explotacions ramaderes. Així, des del consistori es demana a la població respectar els camins rurals i sols utilitzar-los per al pas a les finques dels efectius i serveis d’emergències i facilitar-los la tasca. A més, des dels serveis municipals, demà s’instal·larà una senyalització especial per a evitar problemes d’accés durant el cap de setmana, així com es tramitaran sancions si és necessari. D’altra banda, també es neteja la zona d’aparcament de l’Albereda amb maquinària externa per a facilitar la mobilitat i accés a la població.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la nevada produeix algunes dificultats en serveis i espais municipals que a poc a poc es recuperen”. Així, ha explicat que “es treballa en la neteja dels carrers del nucli urbà i els accessos als espais i recuperar les activitats que s’han suspés per la nevada”. L’edil ha recordat que “també es realitzen tasques de neteja en els accessos a masies i explotacions ramaderes, per la qual cosa demanem que es deixen lliures els camins rurals per a facilitar estos treballs”. Finalment, ha reiterat que “cal tindre molta precaució amb les plaques de gel dels carrers i els despreniments de neu des de les teulades”.

Pujar