elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Morella ja disposa de fibra òptica

Morella ja disposa de fibra òptica

  A Morella s'ha finalitzat la instal·lació de la xarxa principal de fibra òptica i les primeres altes del servei de telecomunicacions i instal·lació a cada particular han començat a donar-se. D'aquesta manera, els veïns i veïnes de la ciutat, com les empreses i els comerços ja poden contractar la fibra òptica que facilita i dóna noves oportunitats per a la comunicació. A més, el polígon industrial i l'Hostal Nou també tindran accés a la alta velocitat dins d'aquest any 2017.

  La regidora de Noves Tecnologies, Judit García, ha destacat que "la fibra òptica és un avanç molt significatiu per a les empreses, sobretot, i les vivendes, ja que suposa una millora molt destacable en la velocitat d'internet". A més, l'edil també ha comentat que "la forma de treballar d'avui en dia fa imprescindible una connexió a internet ràpida i segura, de manera que la fibra òptica cobreix aquesta necessitat". Recomanem que aquelles persones interessades en accedir al servei s'informen a través de Movistar o els seus comercials de la zona, ja que Telefónica ha estat l'encarregada de la instal·lació a la localitat.

  L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha apuntat que "es tracta d'un servei molt necessari tant a nivell laboral, com particular" A més, Rhamsés ha comentat que "per aconseguir aquest servei, bàsic avui en dia, s'ha estat treballant durant molts anys i, per fi, podem veure com es converteix en una realitat esta nova infraestructura cada dia més necessària en ple Segle XXI". També ha fet un agraïment especial a l'empresa que ho ha fet possible, així com les gestions de l'anterior i l'actual regidors de Noves Tecnologies.

  La fibra òptica

  La fibra òptica s'utilitza com a medi de transmissió en xarxes de telecomunicacions i és el més avançat que existeix. Les fibres es formen amb plàstic o vidre que s'agrupen formant cables amb una gran conductibilitat i flexibilitat. Així, a través d'aquest sistema es pot transferir informació a alta velocitat, ja que, a més, la fibra òptica es immune a les interferències electromagnètiques, per tant, la fibra òptica suposa un canvi substancial de la tecnologia instal·lada fins al moment, que era amb cable de coure. D'aquesta manera, s'ofereix més velocitat de connexió i més serveis com la televisió.

  Pujar