elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Morella avisa que els contagis per COVID-19 continuaran pujant en els pròxims dies

Morella avisa que els contagis per COVID-19 continuaran pujant en els pròxims dies
  • El municipi va registrar en l'última actualització un dels brots més grans de la jornada

Morella ha enregistrat un creixement dels casos de COVID-19 en els últims dies a causa d’un brot de caràcter social. 10 nous positius segons les últimes dades facilitades per Salut Pública. A més, està previst que la xifra de casos augmente a causa de les últimes proves PCR realitzades a la ciutat. D’aquesta manera, l’ajuntament recorda la importància de seguir les mesures de seguretat enfront de la pandèmia com són les d’higiene, l’ús de la mascareta, mantindre la distància social.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés ha destacat “el treball dels serveis sanitaris per la rapidesa amb la qual s’ha rastrejat el brot i s’han realitzat les proves PCR, la qual cosa els agraïm”. L’edil ha recordat que “el virus segueix actiu i no hem d’abaixar la guàrdia i continuar amb les mesures de seguretat per a evitar el contagi”. Rhamsés ha recordat que “aquelles persones que han de complir quarantena, si necessiten algun suport, es poden dirigir als Serveis Socials de l’Ajuntament de Morella”.

Per a sol·licitar l’ajuda dels Serveis Socials de Morella cal contactar al telèfon 964 16 00 34 ext. 5. Així, les persones en quarantena que ho necessiten, es poden adreçar a aquest servei des del qual es coordinen les tasques per a cobrir les diferents necessitats que provoca aquesta situació. Cal recordar que aquesta ajuda i suport s’ha realitzat des del principi de la pandèmia.

El mercat torna al Pla dels Estudis

Arran de la revisió realitzada el diumenge al mercat del diumenge a La Plaça per part de Salut Publica, aquest torna per complet al Pla dels Estudis. Aquesta va determinar que en la situació actual, la ubicació als porxes no compleix els requisits per a assegurar la salut i seguretat de totes i tots. D’aquesta manera, Rhamsés ha explicat que “igual que comerciants, veïns i veïnes; volem que el mercat torne a la seua ubicació històrica i tradicional com és La Plaça, però en estos moments aquesta no compleix totes les necessitats per assegurar les mesures de seguretat i ha de tornar al Pla dels Estudis”.

Sancions per infraccions durant la pandèmia

La Guàrdia Civil de Morella ha traslladat un total de 14 denúncies de males conductes i consum d’alcohol en la via pública en els últims mesos de la pandèmia. Així, la competència sancionadora d’aquestes li correspon a l’ajuntament, la qual s’aprovarà aquesta vesprada en la Junta de Govern. L’alcalde ha destacat que “es tracta de fets puntuals, els quals hem d’erradicar entre tota la ciutadania i, en este cas, com marca la normativa, sancionar”.

Pujar