elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Morella acull el Fòrum de diàleg sobre el Finançament del sistema universitari valencià

Morella acull el Fòrum de diàleg sobre el Finançament del sistema universitari valencià
  MÉS FOTOS
  Morella acull el Fòrum de diàleg sobre el Finançament del sistema universitari valencià - (foto 2)
  Morella acull el Fòrum de diàleg sobre el Finançament del sistema universitari valencià - (foto 3)
  Morella acull el Fòrum de diàleg sobre el Finançament del sistema universitari valencià - (foto 4)
  Morella acull el Fòrum de diàleg sobre el Finançament del sistema universitari valencià - (foto 5)

  Aquesta vesprada ha començat el Fòrum de diàleg sobre el Finançament del sistema universitari valencià a Morella. D’aquesta manera, les Sales Gòtiques de l’ajuntament alberguen diferents ponències i taules de diàleg amb els rectors de totes les universitats de la Comunitat Valenciana, així com experts europeus en finançament universitari.

  Aquesta trobada l’organitza la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat i compta amb la presència del President de la Generalitat, Ximo Puig, el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, el Conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent soler, i altres responsables de la conselleria.

  L’alcalde de Morella, Rhamses Ripollés, ha participat en la inauguració d’aquest Fòrum que tindrà lloc a Morella durant la jornada d’avui i demà. Així, l’edil ha agraït “el fet d’escollir la nostra ciutat que sempre ha tingut una clara vocació de col·laboració i cooperació amb les universitats” i ha recordat que “ací a Morella es va fundar la Xarxa Vives d’Universitats i la ciutat sempre ha tingut una relació ben estreta amb les universitats, ja que són un element clau del coneixement i del desenvolupament per a tot el territori i, per tant, volem continuar enfortint l’estreta relació entre totes elles”. Rhamsés també ha comentat que “aquest fòrum és molt important per a revisar i millorar el sistema de finançament universitari i aprendre dels diferents models que presenten els experts europeus” i que “des dels ajuntaments ens sumem a este objectiu d’un millor finançament que també afecta els municipis”.

  Per últim, l’alcalde també ha volgut traslladar “la necessitat de treballar intensament amb totes les institucions, amb el suport de les universitats, per implementar mesures efectives davant el problema i repte més grans dels municipis d’interior com és el despoblament”.

  Aquest Fòrum de diàleg ha sigut inaugurat pel President de la Generalitat Valenciana. Així, s’ha donat l’inici a dues jornades intenses que compten amb ponències, el divendres, com el Nou model de govern i gestió a les universitats portugueses, de Manuel António Assunção, i Un panorama europeu de finançament de les universitats públiques, de Francesc Xavier Grau Vidal. El dissabte es realitzaran les xerrades Expectatives del nou model de finançament, de Rafael Beneyto Cabanes, el Finançament i resultats de les universitats valencianes, de Francisco Pérez García, i l’Anàlisi comparat dels pressupostos de les universitats públiques espanyoles. El cas valencià, de Carmen Pérez Esparrells.

  Pujar