elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El CSIC es reuneix a Morella

El CSIC es reuneix a Morella

  L'equip directiu del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) integrat pel president, Emilio Lora-Tamayo, les vicepresidències i els coordinadors de les vuit àrees cientifico-tècniques en les quals s'organitza de forma multidisciplinària el CSIC, han mantingut la seua reunió mensual, que normalment es realitza en Madrid, a Morella. El coordinador de l'àrea de Recursos Naturals, del que depenen 21 Instituts Medi Ambientals, és el científic morellà, Xavi Querol.

  El CSIC exerceix un paper central en la política científica i tecnològica, ja que abasta des de la recerca bàsica a la transferència del coneixement al sector productiu. Està dividit en vuit àrees de coneixement que exerceixen les funcions de recerca científica i tècnica de caràcter multidisciplinari; l'assessorament científic i tècnic; la transferència de resultats al sector empresarial; la contribució a la creació d'empreses de base tecnològica; la formació de personal especialitzat; la gestió d'infraestructures i grans instal·lacions; el foment de la cultura de la Ciència; la representació científica d'Espanya en l'àmbit internacional.

  L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, "ha agraït que el CSIC haja decidit realitzar aquesta reunió a Morella, comptant amb el gran científic morellà, Xavi Querol, com a amfitrió de la mateixa". Així mateix, després de la visita a les últimes troballes paleontològiques i de l'art rupestre que van realitzar en la jornada d'ahir, va apuntar "que amb la seua col·laboració i coneixements segur que aconseguim importants fites per a la seua millora i posada en valor".

  Ahir a la vesprada es va realitzar una recepció en l'Ajuntament, en la qual el seu president, Emilio Lora-Tamayo, va signar en el llibre d'honor. Els integrants de la Junta també van visitar la Cova Remigia, les últimes troballes paleontològiques i van realitzar una visita guiada per Morella. Aquest matí està tenint lloc la reunió de treball en el saló de plens de l'Ajuntament.

  En la reunió es tracten projectes de futur per a l'any vinent, així com decisions sobre les avaluacions a les quals està sotmès l'organisme que es produeixen cada quatre anys per entitats externes al mateix.

  Pujar