18 de gener de 2021 18/1/21

Moncofa commemora el Dia per l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Moncofa commemora  el Dia per l’Eliminació de la Violència contra les Dones - (foto 1)
  • Alós Valls: “Este és un problema molt greu que cal combatre amb formació, amb prevenció i amb la llei”

MÉS FOTOS
Moncofa commemora  el Dia per l’Eliminació de la Violència contra les Dones - (foto 2)

L'Ajuntament de Moncofa ha promogut una agenda d'actes commemoratius per a posar en valor el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que s'ha celebrat hui dimecres 25 de novembre. Esta agenda s'ha programat en col·laboració amb l'Associació de Dones Carmen de Burgos de Moncofa i la Fundació Isonomia.

Així, este migdia el consistori ha convocat un minut de silenci per les víctimes de la violència contra les dones, per les assassinades i per les supervivents a les 12 hores a les portes de l'ajuntament de Moncofa. Tambén s'ha difós en les xarxes un vídeo gravat a través d'Isonomia, sota el lema ‘Jo dic no a les violències masclistes’.

A la vesprada, a les 16.45 en la plaça de la Constitució, s'ha llegit un manifest de denúncia de la violència contra les dones. La convocatòria, encapçalada per l'alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, i Lola Alós, regidora d'Igualtat, ha comptat amb representants de totes les forces polítiques representades en el consistori. A més de fer una crida a través de la pàgina de l'Ajuntament, també s'ha penjat una pancarta commemorativa en la façana de l'ajuntament.

Alós Valls ha assegurat que “este és un problema molt greu que afecta dones de totes les edats i que cal combatre amb formació, amb prevenció i amb la llei. És important incidir tots els dies, no sols el 25, en què res justifica cap mena de violència contra ningú, però menys contra les dones”.

Per part seua, l'Associació de Dones Carmen de Burgos de Moncofa ha organitzat diversos actes commemoratius: hui dimecres l'associació ha participat en la lectura del manifest juntament amb representants de totes les forces polítiques; també organitzarà una conferència col·loqui contra la violència masclista, el divendres 27 de novembre a les 18.30 hores a la Casa de la Cultura, i, finalment, el diumenge 29 a les 17 hores es representarà una obra de teatre al carrer, a la plaça de la Constitució sota el títol A voltes amb la vida. En tots els casos, hi haurà un aforament limitat i s'hauran de complir totes les mesures de seguretat per a evitar el risc de contagi pel coronavirus.

A més a més, l'Ajuntament ha penjat un post en el seu perfil de Facebook on convida a totes les persones a compartir en xarxes socials una fotografia i un comentari que manifeste el seu rebuig a les violències masclistes. Hi insisteix que “en temps de COVID-19, i sempre, som moltes les persones que estem contra les violències cap a les dones”.

Així, convida a pujar una imatge fotogràfica/comentari a Facebook o a Twitter amb l'etiqueta #JoDicNoalesViolenciesMasclistes #AjuntamentdeMoncofa i etiquetant l'Ajuntament de Moncofa. Aquest 25 de novembre #JoDicNoalesViolenciesMasclistes #AjuntamentdeMoncofa.

D'altra banda, la regidora d'Igualtat, Lola Alós, ha anunciat que l'any que ve s'entregarà una agenda de color morat amb eixe lema, per a sensibilitzar contra aquesta xacra que afecta dones de totes les edats.

Pujar