elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
25-N MONCOFA

Lola Alós: “Si la lluita contra la violència de gènere és els 365 dies de l'any, aconseguirem un gran avance”

Lola Alós: “Si la lluita contra la violència de gènere és els 365 dies de l'any, aconseguirem un gran avance”
  • Elperiodic.com ha parlat amb la regidora d'Igualtat de Moncofa amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones

En la seua labor de sensibilització i conscienciació contra la violència de gènere, l'Ajuntament de Moncofa ha previst diverses activitats dirigides a tota la població per a arribar a la població adulta a través de l'acte institucional, però també als més xicotets amb activitats dirigides a ells.

elperiodic.com ha entrevistat a Lola Alós, regidora d'Igualtat de Moncofa, qui ha posat l'accent en el problema social que suposa aquesta xacra i la importància de les administracions de lluitar per a erradicar-la.

Moncofa ha programat diverses activitats per a commemora el Dia per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Què pretén l'Ajuntament de Moncofa amb això?

Des de l'Ajuntament de Moncofa busquem conscienciar a la població contra la violència de gènere. L'objectiu, que compartim amb la resta d'administracions, és arribar a erradicar aquesta xacra social que suposa un sofriment per a les víctimes, els seus fills i les seues famílies.

Per a això, hem organitzat diverses activitats com una obra de teatre, un contacontes i un acte institucional pel 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Sempre es diu que el 25-N són tots els dies, per tant quines accions duu a terme l'ajuntament al llarg de l'any?

És fonamental que el 25 de novembre vaja més enllà d'un dia. Si aconseguim que la lluita contra la violència de gènere siga els 365 dies de l'any, haurem aconseguit un avanç molt important. Per això, des de l'Ajuntament de Moncofa tenim en marxa una escola d'igualtat, que enguany compleix el seu tercer aniversari. A més, fem tallers i xarrades dirigits a tota la població.

També en l'àmbit educatiu, en el col·legi de Moncofa, es desenvolupa alguna activitat per a coincidència des de les edats més primerenques contra la violència contra la dona?

Impartim xarrades als mes xicotets, fem contacontes i teatre. A més, també hem elaborat agendes amb frases i dibuixos fets pels propis alumnes. La finalitat és sensibilitzar des de les edats més primerenques a tots els veïns de Moncofa no sols perquè es consciencien i eviten actituds de tota mena que suposen violència contra les dones, sinó perquè ajuden a evitar-les i denunciar-les en els seus entorns.

Quins recursos té l'Ajuntament de Moncofa per a atendre dones víctimes de la violència?

Des de l'Ajuntament de Moncofa hem signat l'acord amb VIOGEN, pel qual Policia Local, Guàrdia Civil i Serveis Socials al costat de la regidoria d'Igualtat tenim un protocol d'actuació per a ajudar a les persones que pateixen violència de gènere.

A més, comptem amb el segon pla d'igualtat i continuarem treballant per a ajudar a totes les persones que el necessiten.

 

Pujar