elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
25-N

Moncofa sensibilitza als veïns sobre la violència contra les dones: consulta la programació

Moncofa sensibilitza als veïns sobre la violència contra les dones: consulta la programació
  • Una obra de teatre, l'acte institucional i un contacontes per a xiquets són les activitats previstes

L'Ajuntament de Moncofa continua amb la seua labor de sensibilització amb motiu del Dia per l'Eliminació de la Violència contra les Dones i per a això ha organitzat diverses activitats com una obra de teatre, un contacontes i l'acte institucional previst per al 25 de novembre.

La regidora d'Igualtat, Lola Alós, ha afirmat que l'objectiu d'aquesta programació és “sensibilitzar des de les edats més primerenques a tots els veïns de Moncofa no sols perquè es consciencien i eviten actituds de tota mena que suposen violència contra les dones, sinó perquè ajuden a evitar-les i denunciar-les en els seus entorns”.

Per a Alós, la violència contra les dones “és un problema molt greu que afecta dones de totes les edats i que cal combatre amb formació, amb prevenció i amb la llei. És important incidir tots els dies, no sols el 25, en què res justifica cap mena de violència contra ningú, però menys contra les dones”.

Programació amb motiu del 25-N

Per al diumenge 20 de novembre, a les 18.30 hores hi ha prevista una obra de teatre a càrrec de ‘Bambant teatre’ que representarà ‘La Finestra’, una activitat organitzada per l'Associació de dons Carmen de Burgos de Moncofa. ‘La Finestra’ reflectirà realitats que afecten els maltractaments de tota mena que reben les dones. Escrita per Amparo Ortizá Peris, sota direcció de María Jesús Suárez Corresa, compta amb la interpretació de Lola Sanhermelando Julián, Lolita Becerra i Amparo Ortizá Peris.

Així mateix, el divendres 25 de novembre a les 12.00 hores, a les portes de l'ajuntament, es donarà lectura de la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

La convocatòria, encapçalada per l'alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, i Lola Alós, comptarà amb representants de totes les forces polítiques representades en el consistori sota el lema ‘No està sola, denúncia, som lliures’. A més de fer una crida a través de la pàgina web municipal, també s'ha penjat una pancarta commemorativa en la façana de l'Ajuntament.

A més, a les 17.30 hores, la Casa de la Cultura acollirà el contacontes ‘Aquesta no és la típica història’.

Pujar