elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament lamenta que la Diputació cobre ja l´impost de circulació i desoïsca la petició de retrasar-lo

  L'Ajuntament de Moncofa lamenta que la Diputació cobre ja l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica i desoïsca la petició que se li havia formulat de suspendre aqueix cobrament fins a passat un mes del cessament de l'estat d'alarma pel COVID19 o coronavirus. En lloc d'aqueixa suspensió, el Govern Provincial ha ampliat el termini de pagament en voluntària a un mes més i ja està cobrant aquells cobraments que es tenen domiciliats, una situació que per a l'Ajuntament de Moncofa no ajuda en res a les persones que pitjor ho estan passant econòmicament a causa d'aquesta crisi sanitària.

  L'alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha lamentat “la falta de sensibilitat de la Diputació amb els castellonencs amb dificultats econòmiques en aquests moments en prendre aquesta decisió amb un impost que a més és municipal i té la recaptació delegada pels ajuntaments”.

  En aqueix sentit, l'alcalde ha assenyalat que “és cert que les persones a les quals ja se'ls ha cobrat poden anar i retornar el rebut, però aqueix cost possiblement ens el carreguen als ajuntaments i a més les persones que ja han pagat en molts casos no faran res per no saber-ho. Ens sentim defraudats, perquè no és el que ens havien comunicat al principi que anaven a fer, i allarguen el període de pagament per als no domiciliats, que són els menys, no soluciona el problema”.

  Cal assenyalar que l'Equip de Govern de Moncofa, estava d'acord amb la petició realitzada en la Diputació pel Grup Popular de suspendre el període de voluntari de pagament en la recaptació que presta la Diputació als ajuntaments per al cobrament de taxes i tributs a les persones, Pimes, autònoms i comerciants de la província fins que no es reprenga l'activitat econòmica.

  Actitud constructiva, lleialtat institucional i sense colors polítics

  En les seues declaracions, l'alcalde de Moncofa ha volgut destacar a més que “des del nostre Ajuntament mantenim una actitud constructiva, de lleialtat institucional no sols amb la Diputació sinó amb totes les Administracions, al marge de qualsevol color polític i sempre amb l'interés dels veïns de Moncofa com a únic objectiu”.
  És per això que ha indicat que “des de Moncofa continuarem realitzant propostes que pensem que poden millorar la greu situació que vivim en aquesta crisi sanitària, amb la millor de les voluntats, la del treball diari i constant en primera línia de servei als ciutadans”.

  “Lamentem el to que la Diputació ha utilitzat en la comunicació d'aquesta iniciativa, titllant d'actitud destructiva, incapacitat, mala fe i misèria política als diputats provincials del Partit Popular. Uns termes que pensem inadequats en una comunicació institucional, que no procedeixen en els temps que corren en els que tots hem d'acostar el muscle pel bé comú sense mirar el color polític de ningú. Volem que els nostres pobles tornen a la normalitat com més prompte millor i comptem amb la Diputació com a aliada per a aconseguir-ho”, ha explicat l´alcalde.

  Pujar