19 de gener de 2021 19/1/21

El fervent desembarcament de Santa María Magdalena a Moncofa

El fervent desembarcament de Santa María Magdalena a Moncofa - (foto 1)
  • La localitat ha rendit tribut a la seua patrona en un acte únic i singular que ha reunit milers de persones a la platja de la localitat

Galeria de fotos
Moncofa - Festes Patronals - Desembarcament Sta. María Magdalena
Moncofa - Festes Patronals - Desembarcament Sta. María Magdalena
MÉS FOTOS
El fervent desembarcament de Santa María Magdalena a Moncofa - (foto 2)
El fervent desembarcament de Santa María Magdalena a Moncofa - (foto 3)
El fervent desembarcament de Santa María Magdalena a Moncofa - (foto 4)
El fervent desembarcament de Santa María Magdalena a Moncofa - (foto 5)

Cada any es produeix una simbiosi entre el mar i la terra a Moncofa que és molt difícil d'explicar. Ho és perquè només aquell que ho presencia entén el fervor amb el qual es viu el tradicional desembarcament de Santa María Magdalena i que aconsegueix congregar a milers de veïns i visitants en una festa declarada d'Interés Turístic Provincial. Aquest dimarts vam tornar a rememorar aquest gran moment de les festes patronals de Moncofa en una vesprada molt especial per a tots els seus veïns.

La imatge de la patrona va partir a primera hora de la vesprada des del port de Burriana i després d'una emotiva travessia arribava a la platja de Moncofa rebuda entre les traques que llançaven els mariners per a avisar: “La nostra patrona està arribant”.

El desembarcament de Santa María Magdalena en Moncofa destaca per la seua originalitat. Es tracta d'un acte únic i singular que aconsegueix congregar a milers d'espectadors, sent la processó marinera més antiga i amb més tradició de totes les que tenen lloc en territori valencià. El moment més especial es va viure quan la Verge va ser baixada pels mariners i la gent es va acostar per a tocar-la, tot això entre aplaudiments i crits de fervor.

Així, després de la baixada, van ser molts els veïns que es van acostar per a tocar-la, va rebre versos i molta traca. Tot això en un emotiu ambient que es respirava en tot en entorn de la platja i carrers limítrofs. Després de la representació, es va partir en processó des de la platja del Grau fins a l'ermita del seu nom en la localitat.

En el desembarcament també va haver-hi representació institucional: l'alcalde, Wenceslao Alós així com la regidora de Festes, María Teresa Alemany, i alguns membres de la corporació, no van faltar a l'acte. Tampoc ho van fer la màxima representant de la festa, Clara Diago, i la seua cort d'honor: Andrea Alós i Paula Ángel. El rector de la Moncofa, Jesús Vilar, i altres capellans de pobles veïns es van unir a la celebració.

L'acte del desembarcament és el punt culminant i el més important dins del programa de les festes patronals de Moncofa.

Pujar