15 d’agost de 2020 15/8/20

Compromís: "Moncofa i Xilxes tindran una millor comunicació entre les seues platges"

Compromís: "Moncofa i Xilxes tindran una millor comunicació entre les seues platges" - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Compromís: "Moncofa i Xilxes tindran una millor comunicació entre les seues platges" - (foto 2)

  Compromís per Moncofa va proposar al passat ple ordinari del mes d’octubre una moció per a millorar la regulació del trànsit en l’encreuament de la ratlla entre Moncofa i Xilxes i el camí Serredal. La proposta va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics i ja està en marxa la seua tramitació.

  Segons va explicar el portaveu del Grup Compromís, Raül Borràs, en el ple municipal de Moncofa “es tracta d’una zona bastant conflictiva pel trànsit on existeixen diversos carrers i camins entrecreuats i de doble direcció. A més, és un punt de connexió amb la microreserva de flora i fauna de l’Estanyol, la urbanització del Sector C i les platges de Xilxes i Moncofa que a l’estiu, sobretot, suporta una gran quantitat de vehicles de residents, veïns i turistes”.

  De la mateixa manera, el regidor de la coalició valencianista va destacar que “és una proposta que nosaltres portàvem al nostre programa electoral i que va ser també consensuada amb els veïns del Sector C abans de les eleccions municipals i que ens vam comprometre a dur endavant fóra quin fóra el resultat dels comicis. Ara, després de que la Corporació municipal de Moncofa ha reconegut la necessitat d’actuar en aquest punt conflictiu, caldrà treballar conjuntament amb l’Ajuntament de Xilxes per a la realització del projecte i també pel seu finançament”.

  Tanmateix, Borràs assenyalava que “tant el PP, com el PSOE de Moncofa eren sabedors de la nostra proposta, ja que els veïns de la urbanització de l’Estanyol els havien contactat per a animar-los a donar-nos suport en quan presentàrem des de Compromís la moció al Ple. La sorpresa ha estat que el Partit Popular ha intentat apropiar-se de la nostra idea, com ja va ser habitual al llarg de la legislatura anterior, realitzant el projecte en quan es van assabentar l’estiu passat que era la nostra intenció portar endavant este punt del nostre programa electoral.” Per aquesta raó, el regidor de Compromís es lamentava de que “el PP de Moncofa no ha actuat correctament en este tema, ja que hagueren pogut contactar amb nosaltres abans perquè som els promotors d’esta iniciativa i han volgut apropiar-s’ho passant per damunt de nosaltres. Lleig, molt lleig”.

  Malgrat les desavinences en les maneres de fer entre PP i Compromís, el projecte tècnic ja està marxa i segons els informes es construirà una rotonda en l’encreuament al mig la ratlla entre Xilxes i Moncofa. Al respecte, Raül Borràs es manifestava “ doblement satisfet perquè finalment es posarà solució a un problema de fa temps, facilitarà les comunicacions beneficiant el turisme i la vida dels veïns del Sector C. Però també perquè estem davant d’un altre exemple de que la política municipal canvia la vida de la gent de manera molt concreta i que la millor manera de fer-ho és amb la participació directa entre els ciutadans i els representants polítics.”

  Pujar