18 d’octubre de 2019 18/10/19

Compromís: "L’increment dels sous de l’equip de govern de Moncofa suposarà gastar, en quatre anys, 332.000 euros més en salaris"

Compromís: "L’increment dels sous de l’equip de govern de Moncofa suposarà gastar, en quatre anys, 332.000 euros més en salaris" - (foto 1)

  Aquest dijous ha tingut lloc el ple d’organització de l’Ajuntament de Moncofa, en el qual s’ha aprovat la nova estructura de funcionament de la corporació local. La majoria absoluta del PP ha incrementat en 83.000 euros la partida destinada a cobrir els sous dels huit regidors i de l’assessor municipal. Aquesta quantitat, segons ha indicat Raül Borràs, «suposa augmentar un 40% les despeses en aquesta àrea respecte a la corporació anterior». 

  Durant el transcurs del ple, el portaveu del grup municipal de Compromís ha desgranat totes les dades econòmiques d’aquesta pujada de sous, que passa de 205.772 euros a l’any a 288.780 euros. Borràs ha qualificat aquest increment de «despropòsit i abusiu». «Ara ja sabem quants ens costarà la majoria absoluta del PP: ni més ni menys que 332.000 euros més al final dels 4 anys».

  En aquest sentit, Borràs ha destacat que els tècnics municipals han advertit que aquest augment de la despesa en els sous de l’equip de govern s’haurà de corregir afectant partides ja incloses al pressupost de 2019.  «Per a fer front als últims sis mesos de l’any són necessaris 144.380 euros, que hauran d’eixir, en alguns casos, de partides ja establides».

  Des de Compromís consideren que la modificació pressupostària «pot afectar serveis o inversions necessàries que ja estaven previstes». L’edil també ha avançat que «probablement serà necessària una pujada d’algun impost» per fer front a l’increment dels sous.

  Finalment, Raül Borràs ha justificat el vot en contra de Compromís «perquè no pot ser que per fer la mateixa faena dels darrers quatre anys s’haja incrementat en un 40% el cost de l’equip de govern i del personal eventual».

  ocultar
  Compromís: "L’increment dels sous de l’equip de govern de Moncofa suposarà gastar, en quatre anys, 332.000 euros més en salaris"
  Pujar