19 d’octubre de 2020 19/10/20

Compromís demana conèixer l’estat de l’estructura de la piscina coberta

Compromís demana conèixer l’estat de l’estructura de la piscina coberta - (foto 1)
  • Les altres propostes de Compromís al pròxim ple van encaminades al manteniment de la beca de llibres en l’etapa Infantil i al dia de l’Orgull LGTB+

El dijous 25 de juny es celebrarà, encara per via telemàtica, el primer ple ordinari desprès de l’estat d’alarma per la COVID-19 on ja es podran presentar propostes dels diversos partits politics que conformen la corporació municipal que no estiguen referides a l’emergència sanitària.

Compromís per Moncofa aportarà diverses mocions al ple del proper dijous que en paraules del seu portaveu a l’Ajuntament, Raül Borràs “segueixen la nostra aposta pel municipalisme, anant als problemes concrets de la gent i també a una de les principals línies de la nostra acció política con és la defensa de la diversitat i drets personals”.

La primera de les mocions demana l’elaboració d’un informe tècnic sobre l’estat real de la infraestructura de la piscina municipal. Des de Compromís, Borràs assenyala que “l’esquelet semiabandonat de la piscina des de fa una dècada és un símbol del desenvolupament salvatge de Moncofa que no s’ha de tornar a repetir, però també pot esdevindre un perill per a la població, i més amb la construcció davant del nou IES Palafangues.” A més, Borràs assenyala que “ coneixem ja problemes de filtracions del nivell freàtic i materials que van perdent propietats després de 10 anys. És imprescindible conèixer l’estat real de l’estructura abans de poder plantejar-nos qualsevol acció futura sobre la infraestructura.”

En segon lloc, la coalició valencianista presentarà una proposta al ple de l’Ajuntament per a mantindre la beca dels llibres en educació Infantil al CEIP Científic Avel·lí Corma davant el progressiu canvi metodològic. Al respecte, Borràs explica que “està produint-se en el cicle d’Infantil, sobretot, l’adopció d’un aprenentatge basat principalment en els interessos del alumnes, la confiança en les seus habilitats, fent un aprenentatge per descobriments on el centre del procés d’aprenentatge és l’alumne. Açò comporta deixar un poc de banda els llibres i quadernets, per tant la beca municipal que es centra en els llibres deixa de ser útil. Demanem per tant, que l’Ajuntament siga proactiu en matèria educativa i que no es perda la retenció de crèdit de 2500€ duta a terme per l’Ajuntament per a enguany al haver-se reduït quasi al 100% l’ús dels llibres de text.”

En aquest sentit Compromís proposa la realització d’una reunió abans del 31 de juliol entre totes les parts de la comunitat educativa del poble (regidoria d’educació, equip directiu del centre, professorat d’Infantil i AMPA) per buscar una fórmula adequada perquè l’Ajuntament continue ajudant els més menuts en el seu procés d’aprenentatge

Per últim, Compromís ha registrat una proposta sobre la reivindicació del dia 28 de juny com a “Dia internacional de l’Orgull LGTB+” que finalment ha esdevingut Declaració Institucional. En aquesta declaració, Raül Borràs ha insistit en que “cal  fer una denúncia explícita contra l’homofòbia, lesfòbia, bifòbia i transfòbia, així com aprovar d’una vegada la Llei Integral LGTBI al Congrés dels Diputats. Sempre estarem en la defensa dels drets i llibertats personals i en la defensa de la diversitat”.

Pujar