19 d’octubre de 2020 19/10/20

Compromís critica la gestió del PP a les "platges de Moncofa"

Compromís critica la gestió del PP a les "platges de Moncofa" - (foto 1)
  • Raül Borràs, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Moncofa, denuncia que existeixen irregularitats en l’actual contracte de salvament i socorrisme i que el Partit Popular no compleix l’ordenança de platges

Compromís per Moncofa ha denunciat públicament la nefasta gestió de l’equip de govern popular en el tema de platges. Segons assegura el seu portaveu, Raül Borràs “hem demanat el contracte de socorrisme de l’any 2020 amb l’empresa PROVITA, que és qui està fent el servei, i els tècnics en han assegurat que no existeix actualment cap contracte amb esta empresa que tinga per objecte el salvament i socorrisme”. El portaveu valencianista afegia pel que fa a aquest assumpte que “resulta estrany que no tinguem cap contracte amb PROVITA quan ens hem reunit amb el seu delegat de platges Roberto Vicent Català per conèixer el funcionament del servei en estos moments delicats que patim pel COVID-19. Sabem que no s’ha licitat cap contracte, i estem parlant de contractes de 180.000€ del que no hem trobat cap paper a l’Ajuntament. Per suposat que demanarem explicacions”.

En la citada reunió entre Compromís per Moncofa i el delegat de l’empresa PROVITA es van tractar diversos temes com els terminis del contracte que marca l’ordenança de platges. En aquest sentit, Raül Borràs assegura que “el Partit Popular incompleix l’ordenança de platges elaborada el 2017. Segons l’ordenança hauria de començar el servei de salvament i socorrisme com a mínim el 15 de juny i fins a l’1 de setembre. Enguany ha començat el dia 26 de juny amb les platges plenes per a Sant Joan i sense servei de socorrisme. A més, des de Compromís hem demanat sempre l’ampliació de les hores del contracte que solament va de 11 a 19 hores que és el mínim exigible per ser platja de bandera blava, quan en temporada alta hi ha molts usuaris a les nostres platges que per temes laborals van a partir de les 19 hores, o d’altres que matinen per a evitar aglomeracions per motiu del COVID-19.”

També des de Compromís critiquen que l’equip de govern no ha facilitat als partits de l’oposició el Pla de contingència de platges COVID-19 elaborat per l’empresa “masuno” i aprovat pels membres del Comitè de Gestió Riscos el passat 26 de juny. Respecte a això, Borràs assenyalava que “ arran de la reunió amb Roberto Vicent, hem tingut la possibilitat de conèixer el Pla de Contingència. Certament contempla algunes mesures insolidàries com impedir que els treballadors de l’empresa de socorrisme ajuden les persones amb diversitat funcional a entrar i traure el vehicle per a poder banyar-se deixant tota la responsabilitat als familiars, incomplint de nou l’ordenança municipal sobre platges. No pot ser que les persones amb mobilitat reduïda hagen estat abandonades a la seua sort pel nostre Ajuntament. De la mateixa manera, el Pla de contingència impedeix l’ús de les dutxes de vora mar, però ens hem adonat que estan algunes d’elles en funcionament sense cap tipus de control i això crea una lògica confusió entre els banyistes.

Finalment, els membres de Compromís van aprofitar l’encontre amb l’empresa de socorrisme per conèixer el sistema de selecció dels socorristes, les instal·lacions i les responsables del servei de socorrisme a les Platges de Moncofa.

Pujar