6 d’agost de 2020 6/8/20

Així ha sigut l'emotiu de Desembarcament de Santa María Magdalena a Moncofa

Així ha sigut l'emotiu de Desembarcament de Santa María Magdalena a Moncofa - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Moncofa - Desembarco Sta. María Magdalena
  Moncofa - Desembarco Sta. María Magdalena
  MÉS FOTOS
  Així ha sigut l'emotiu de Desembarcament de Santa María Magdalena a Moncofa - (foto 2)
  Així ha sigut l'emotiu de Desembarcament de Santa María Magdalena a Moncofa - (foto 3)
  Així ha sigut l'emotiu de Desembarcament de Santa María Magdalena a Moncofa - (foto 4)

  Està declarat com a Festa d'Interès Turístic Provincial i qui aquest dilluns va tenir la sort de presenciar-ho en directe entendrà perfectament per què. Moncofa ha celebrat el seu popular Desembarcament de Santa María Magdalena amb la participació de milers de veïns i visitants per a ser testimonis de l'esperada arribada de la patrona des del mar fins a la riba de la platja de Moncofa en braços d'un grup d'homes vestits de mariners.

  Des del port de Borriana s'han desplaçat els qui transportaven el camina en una processó molt emotiva i que, any rere any, congrega a més adeptes. Als qui esperaven en la platja de Moncofa els anava augmentant l'emoció a mesura que s'escoltaven els coets d'avís que llançaven els mariners.

  El desembarcament de Santa María Magdalena en Monfoca destaca per la seua originalitat. Es tracta d'un acte únic i singular que aconsegueix congregar a milers d'espectadors, sent la processó marinera més antiga i amb més tradició de totes les que tenen lloc en territori valencià. El moment més especial es va viure quan la Verge va ser baixada pels mariners i la gent es va acostar per a tocar-la, tot açò entre aplaudiments i crits de fervor.

  En l'acte va participar l'alcalde de la localitat, Wenceslao Alós, la reina de les Festes, Alba de Lluna Jiménez al costat de la seua Cort d'Honor així com la regidor de Festes, María Teresa Alemany. El rector de Moncofa, Jesús Vilar, també va estar present al costat d'altres capellans de municipis veïns i a la resta de representació municipal.

  Després de la representació, es va partir en processó des de la platja del Grau fins a l'ermita del seu nom en la localitat. L'acte del desembarcament és el punt culminant i el més important dins del programa de les festes patronals de Moncofa.

  Pujar