5 de juny de 2020 5/6/20

Els usuaris de la piscina de Mislata inicien temporada estrenant vestidors

Els usuaris de la piscina de Mislata inicien temporada estrenant vestidors - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els usuaris de la piscina de Mislata inicien temporada estrenant vestidors - (foto 2)
  Els usuaris de la piscina de Mislata inicien temporada estrenant vestidors - (foto 3)
  Els usuaris de la piscina de Mislata inicien temporada estrenant vestidors - (foto 4)
  Els usuaris de la piscina de Mislata inicien temporada estrenant vestidors - (foto 5)

  La piscina coberta de Mislata tanca cada any unes setmanes durant el mes d'agost i principis de setembre per a realitzar tasques de manteniment. Mentre els usuaris utilitzen la piscina d'estiu, el Consistori aprofita per a buidar i netejar el got i arreglar els desperfectes que puguen produir-se pel normal ús de les instal·lacions. No obstant això, este estiu l'activitat ha sigut molt més intensa de l'habitual en la piscina coberta, ja que l'Ajuntament ha aprofitat per a culminar una àmplia reforma que ha suposat una inversió propera als 120.000€ i que ha comptat amb finançament de la Diputació de València.

  Els usuaris que ara tornen a la rutina i inicien la seua temporada de natació van a poder estrenar les noves instal·lacions i serveis que ja ofereix la piscina coberta de Mislata. Fa sis anys el govern municipal va construir uns nous vestidors per als usuaris de la piscina i ara, com explica la portaveu del govern, Mª Luisa Martínez, "hem aprofitat els antics per a fer un vestidor mixt per a menors acompanyats, vestidor masculí i femení per al personal de la piscina i uns banys per als espectadors i acompanyants".

  A més dels cursos de natació, els entrenaments del Club Piscis i el bany lliure, la piscina també acull competicions durant la temporada, sobretot de categories infantils. D'ací va sorgir la necessitat, explica Martínez Mora, "d'habilitar vestidors mixts, perquè hi ha vegades que els xiquets van acompanyats de les seues mares o les xiquetes dels seus pares, i a partir dels set anys es generen incompatibilitats per a utilitzar els vestidors separats per sexes". Quant al personal del centre, els socorristes, monitors, personal de neteja, recepció o manteniment disposen ja dels seus propis vestidors, ja que fins ara utilitzaven els de el públic general.

  Les obres realitzades per l'Ajuntament han servit per a millorar l'accessibilitat de les instal·lacions, adaptant-les per a persones amb mobilitat reduïda, així com per a habilitar unes dependències per als serveis mèdics i sanitaris, una nova sala equipada amb llitera, farmaciola i desfibril·lador.

  L'altre punt important del projecte ha afectat a la coberta, on el Consistori ha millorat l'aïllament exterior per a evitar filtracions i ha substituït el sostre translúcid que dota d'il·luminació natural a les instal·lacions. Les antigues plaques de metacrilat estaven enfosquides per la deterioració que produeixen els vapors de la piscina i s'han substituït per un nou sostre que millora notablement la il·luminació zenital.

  Finalment, la piscina compta ara també amb un gimnàs, encara que en este cas no ha costat diners a les arques públiques. El govern municipal ha aprofitat les màquines que estaven en bon estat del gimnàs del pavelló de la Canaleta, renovat fa uns mesos, per a seguir donant-los ús en la piscina municipal.

  El projecte de millora de la piscina coberta se suma a les reformes integrals realitzades en els últims anys en altres instal·lacions esportives municipals com la piscina d'estiu, el pavelló de la Canaleta o el poliesportiu. Este esforç inversor de l'Ajuntament té com a objectiu, en paraules de l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, "oferir als clubs de la ciutat i a la resta d'usuaris les millors instal·lacions possibles perquè puguen gaudir de la pràctica esportiva sense eixir de Mislata".

  Pujar