22 de gener de 2021 22/1/21

Professionals de l'educació celebren a Mislata una trobada per a intercanviar experiències d'Aprenentatge Servei

Professionals de l'educació celebren a Mislata una trobada per a intercanviar experiències d'Aprenentatge Servei - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Professionals de l'educació celebren a Mislata una trobada per a intercanviar experiències d'Aprenentatge Servei - (foto 2)
  Professionals de l'educació celebren a Mislata una trobada per a intercanviar experiències d'Aprenentatge Servei - (foto 3)
  Professionals de l'educació celebren a Mislata una trobada per a intercanviar experiències d'Aprenentatge Servei - (foto 4)
  Professionals de l'educació celebren a Mislata una trobada per a intercanviar experiències d'Aprenentatge Servei - (foto 5)
  Professionals de l'educació celebren a Mislata una trobada per a intercanviar experiències d'Aprenentatge Servei - (foto 6)
  Professionals de l'educació celebren a Mislata una trobada per a intercanviar experiències d'Aprenentatge Servei - (foto 7)
  Professionals de l'educació celebren a Mislata una trobada per a intercanviar experiències d'Aprenentatge Servei - (foto 8)

  El passat dissabte 3 de març es va celebrar al centre sociocultural La Fàbrica de Mislata la III Jornada d'Intercanvi d'Experiències d'Aprenentatge Servei (ApS), una acció formativa coorganitzada pel Grup Promotor de l'Aprenentatge Servei de la Comunitat Valenciana, el CEFIRE de Torrent i el CEFIRE Específic d'Educació Inclusiva.

  Aquests dos Centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) formen part de la xarxa de centres del Servei de Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació. Per la seua banda, el Grup Promotor de l'ApS és l'equip multidisciplinar de professionals que treballen per la difusió d'aquesta metodologia educativa a la Comunitat Valenciana.

  A la jornada van assistir més d'un centenar de participants, majoritàriament mestres i professors de les etapes educatives obligatòries i post-obligatòries, a més a més de professorat i alumnat universitari, membres d'entitats socials i també tècnics municipals de joventut i participació. Entre els participants va destacar la presència de professorat de diferents escoles i centres d'educació secundària de Mislata. A la ciutat de Mislata alguns centres educatius han desenvolupat ja projectes d'ApS durant els darrers anys.

  Els encarregats de donar la benvinguda a Mislata a totes i tots els assistents va ser la regidora d'Educació, Ana María Julián, y el director pedagògic del col·legi Santa Cruz, Miquel Ruiz, un centre gestionat per una cooperativa de mestres amb una llarga experiència en projectes d'Aprenentatge Servei. Per a Miquel Ruiz, la trobada celebrada a Mislata va ser "tot un èxit", tant des del punt de vista de l'organització com de les enriquidores experiències aportades pels ponents i assistents a la jornada.

  El programa es va obrir amb una conferència marc que portava por títol "Aprenentatge Servei i Ciutadania", a càrrec de Josep Maria Puig, catedràtic de Teoria de l'Educació en la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona i expert en la metodologia de l'ApS amb una llarga trajectòria de publicacions i estudis sobre aquesta. El programa de la jornada va incloure també la realització de distintes dinàmiques de participació i una taula redona de bones pràctiques d'ApS en què professorat i alumnat de diversos centres educatius i entitats socials van poder exposar les seues experiències en el desenvolupament de projectes basats en aquesta metodologia.

  Pujar